INTENZIVNI PROLEĆNI MASTER KLASS KLASIČAN BALET

tačno.net
Autor 8.4.2021. u 11:47

INTENZIVNI PROLEĆNI MASTER KLASS KLASIČAN BALET

Fotografija arhiva Institut za umetničku igru

Institutu za umetničku igru organizuje Intenzivni prolećni master klass klasičan balet od 12. do 24. aprila, koji će voditi baletmajstori Karlos Montalvan (Kuba) i Gabor Ziraki (Mađarska).

Master klass će obuhvatiti vežbe klasičnog baleta s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, duetskoj igri i repertoaru.

Intenzivni prolećni Master klass  namenjen je učenicima Osnovnih (3. i 4. razred) i Srednjih baletskih škola (1, 2, 3. i 4. razred), kao i profesionalnim igračima.

Gabror Ziraki

Gabror Ziraki diplomirao je osnovne i postdiplomske studije odsek baletska pedagogija na prestižnoj Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti. Od 2018. do 2020. godine bio je asistent direktora mađarskog Nacionalanog baleta u Budimpešti, kao i balet majstor Institut za klasičan balet u Budimpešti. Stalni je predavač u Baletskoj školi u Budimpešti i GG Tanc, a kao gostujući predavač gostuje u Austriji, Indiji, Nemačkoj i  po prvi put sada u Srbiji.

Ostvario je veliki broj adaptacija klasičnih baleta kao i samostalnih koreografija.

Karlos Montalvan

Karlos Montalvan studirao je klasičan balet i savremenu igru na Nacionalnoj Akademiji na Kubi. Karijeru je započeo u Kamagej baletu na Kubi. Odigrao je prvačke uloge u Labudovo jezero, Uspavanoj lepotici, Karmen, Romeo i Julija i dr. Nastupao je sa najznačajnijim balerinama danšnjice poput Paule Akosta, Leticije Đuliani, Lućijane Savinjano, Karle Frači i dr.

Prvak je Baleta Del Sud u Leću (Italija) i umetnički direktor Baletske škole Leće.

tačno.net
Autor 8.4.2021. u 11:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija