Istina kao ubojito oružje

Gradimir Gojer
Autor 12.12.2018. u 19:54

Istina kao ubojito oružje

Na marginama beogradske promocije knjige Tomislava Jakića “Nisu svi (bili) slijepi“

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu održana je promocija knjige kolumni Nisu svi (bili) slijepi znamenitog hrvatskog žurnalista Tomislava Jakića, inače dugogodišnjeg spoljnopolitičkog komentatora iznimno zavidnog opusa.

O knjizi i njenom autoru govorili su bard srpskog novinarstva Hari Štajner, akademik Gradimir Gojer, novinar i diplomata Radivoj Cvjetićanin, aktivist NVO sektora iz Novog Sada, Aleksandar Popov, urednica knjige Aneta Lalić i autor.

Knjiga koju je izdalo Srpsko narodno vijeće iz Zagreba sadrži Jakićeve angažirane kolumnističke tekstove koje je objavljivao u zagrebačkom tjedniku Novosti i mostarskom portalu tacno.net, kao i neke do sada nepublicirane tekstove.

Pod naslovom Udžbenik časnog novinarstva Zlatko Dizdarević je knjizi podario nadasve tačan i nadahnut predgovor, a urednik portala Forum, Goran Borković, završni tekst.

Knjiga je na zagrebačkoj promociji doživjela pohvalne laude svih govornika sa jednodušnim konstatacijama o istini kao autorovom ubojitom oružju u vremenima trijumfa laži i neiskrenosti u medijima i inače zatrovanom prostoru javne riječi. Istaknut je autorov vrhunski spisateljski stil, te visokoprofesionalna izoštrena angažiranost njegovih tekstova.

Gradimir Gojer
Autor 12.12.2018. u 19:54