IZOLACIJA/TRANSFORMACIJA – ONLINE PROGRAM INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

tačno.net
Autor 23.4.2020. u 08:36

IZOLACIJA/TRANSFORMACIJA – ONLINE PROGRAM INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

 

Institut za umetničku igru pokreće online program predstavljanja radova studenata pod nazivom Izolacija/Transformacija koji su realizovani u okviru Master studija na predmetu Media lab drama koji vodi prof. Dijana Milošević.

Realizacija radova započeta je pre nekoliko meseci (i)pre izolacije izazvane pandemijom. Radovi su svoju finalnu razradu i oblik dobili upravo tokom poslednjih pet nedelja za vreme karantina, gde se desio jedan važan momenat transformacije rada, pod uticajem situacije, koja je dovela do još jednog dubljeg nivoa, odbacivanja lakih rešenja i nalaženja dubljeg smisla.

Prvi u nizu biće predstavljen rad studentkinje Manje Pavićević pod nazivom Pitanje je sad koji se bavi zagađenjem i ponovnim rađanjem. Rad će biti dostupan u četvrtak 23. aprila na zvaničnom Youtube kanalu Instituta za umetničku i Instagram profilu.

Institut za umetničku igru prikazivaće i druge forme umetničke igre u obliku video radova, performansa, fotografije i online predavanja u nedelji obeležavnja Svetskog dana igre (29. april).

tačno.net
Autor 23.4.2020. u 08:36