IZVEDEN SPEKTAKULARNI GALA KONCERT BALETA MLADIH

tačno.net
Autor 28.11.2021. u 13:49

IZVEDEN SPEKTAKULARNI  GALA KONCERT BALETA MLADIH

foto: Nemanja Maraš

Na Velikoj sceni Doma kulture studentski grad u Beogradu večeras je premijerno je prikazan Baletski Gala koncert u koreografiji Balet majstora i koreografkinje Amalie Mindrutiu gošće iz Rumunije u izvođenju kompanije Balet mladih Instituta za umetničku igru.

Mlade balerine i baletski igrači su izveli varijacije Poloneze iz baleta Evgenije Onjegin, varijacije iz baleta Labudovo jezero (pas de trois), Valcer ljubavi, varijacije iz baleta Don Kihot (treći čin), Rusku igru i Igru časovnika, čuvenih kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, Amilkarea Punkielia i Ludviga Minkusa.

 Gala koncert maestralno su izveli Ksenija Sinđić, Lazar Tirić, Danijela Simić, Vladimir Sekulić, Nina Horvat, Luka Pejčinović, Una Stepanović, Senja Stanić, Nastasja Ivetić, Nikola Korać, Teodora Durać, Sofija Radovanović, Tijana Drndarević, Anastasija Vujnović, Ana Svorcan, Petra Vitanović, Anastasija Jovanović, Ana Đerković, Sofija Grbić, Mia Boieru, Anja Boieru, Lena Sokolović, Lana Prodanović, Tea Gmitrović, Andrijana Marin, Amber Seghier, Ema Stojković, Tea Manojlović, Filip Stanić, Sonja Milovanov i Gabriele De Fazio.

Asistenti koreografa Mila Stijak i Milica Bezmarević a muzički saradnik Ana Spremić.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije.

Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija), uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak. Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić. Plan rada kompanije je izvođenje redovnog repertoarskog programa koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta, celovečernjih baletskih predstava i izvornih koreografija klasičnog nasleđa. Rad kompanije je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.

Balet Mladih je realizovao veliki broj koncerata u okviru programa Narodnog pozorišta i Teatra Vuk u okviru kojih su se predstavili učenici osnovnih i srednjih baletskih škola.

 

tačno.net
Autor 28.11.2021. u 13:49