JOŠ JEDAN STIPENDISTA

tačno.net
Autor 21.12.2016. u 14:02

JOŠ JEDAN STIPENDISTA

Zahvaljujući objektivnom sagledavanju Fondacije za mlade talenate grada Beograda Jakša Filipovac jedan među jednakima (51 kandidat) a jedan od retkih iz oblasti umetničke igre, dobitnik je stipendije za školsku 2016/2017 godinu. 

Jakša Filipovac je učenik drugog razreda Srednje baletske škole Lujo Davičo u Beogradu odsek Savremena igra. Posle osvojenog prvog mesta na Republičkom takmičenju baletskih škola Republike Srbije, na kome je na sebe  skrenuo pažnju osobenošću svog talenta, dobio je priliku da se kao igrač na koga se može računati iskaže u plesnoj predstavi Četiri pesme za Tađa (koreografija Aleksandar Ilić) i kao nosilac najznačajnije plesne numere u Pergolezijevoj operi Služavka gospodarica (režija Aleksandar Nikolić), oba dela izvedena su na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu.

Publika ga može videti u plesnim predstavama Posle Soneta i Cube Untold koje su nedavno izvedene na sceni Madlenianum opere i teatra u Beogradu i Festivala Velenje u okviru Balkan Dance project Vol. 2.

Usavršavanje koje mu omogućuje dobijena stipendije ostvariće na ImPulsTanz – Vienna International Dance festivalu u Austriji.

tačno.net
Autor 21.12.2016. u 14:02

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija