KAMP „INTERAKCIJA 2013“ POČEO OKUPLJANJEM UČESNIKA U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

tačno.net
Autor 14.8.2013. u 15:10

KAMP „INTERAKCIJA 2013“ POČEO OKUPLJANJEM UČESNIKA U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

Uvodnom radionicom, koja je održana u sredu 14. avgusta 2013.godine u Kulturnom centru Beograda, počeo je 8. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“.

Nakon uvodne radionice, petnaest učesnika – studenata filmskih akademija iz Švedske, Rusije, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Letonije, Meksika, Ukrajine, Belorusije, Indije i Srbije su krenuli ka Gornjem Milanovcu, Čačku i Požegi gde će, podeljeni u tri ekipe, tokom sedam dana pronaći priče i snimiti materijal za dokumentarne filmove. Po završetku snimanja, učesnici će se okupiti u Požegi, gde će do 28.avgusta montirati svoje filmove. Ove godine, učesnici će snimati na temu „Res, non verba“! („Dela, ne reči“!), a publika će imati priliku da filmove premijerno pogleda 29.avgusta u bioskopu Kulturnog centra Požega, a dan kasnije u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Istovremeno sa montažom filmova, u Požegi će biti realizovan i Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2013“. Devet polaznika masterklasa iz Singapura, Rusije, Belgije, Izraela, Velike Britanije, Jordana, Poljske, Rumunije i Srbije, od 21. do 30.avgusta imaće priliku da, kroz predavanja, saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu od eminentnih profesora i dokumentarista Želimira Žilnika i Dragana Elčića.

U večernjim satima, za učesnike kampa i polaznike masterklasa, kao i lokalnu zajednicu, biće održani prateći programi. U okviru programa „Interscreen“ biće prikazani filmovi učesnika, izbor dokumentarnih filmova Dragana Elčića, film „Pirika“ Želimira Žilnika, izbor nagrađenih filmova na 60. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i studentskih filmova nagrađenih na CILECT PRIZE 2012.

Program „Interface“ podrazumeva predstavljanje kulture zemalja od strane učesnika kampa i polaznika masterklasa. U slobodno vreme učesnici će se družiti kroz muzičke i sportske aktivnosti, ali imaće priliku da se, kroz posetu Ovčarsko-kablarskoj klisuri, upoznaju sa kulturnim nasleđem naše zemlje.

Ovogodišnji kamp se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opština Požega i Gornji Milanovac, Grada Čačka i Erste banke.

tačno.net
Autor 14.8.2013. u 15:10

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija