Koliko kilometara kupite, toliko će Žile (71) preći biciklom

tačno.net
Autor 17.6.2014. u 14:47

Izdvajamo

  • Pogođeni nedavnim poplavama koje su zadesile našu, ali i susedne zemlje, Žile i Milena sprovode akciju prikupljanja donacija za organizacije koje pomažu ugroženim životinja na Balkanu, tako što će preći svaki kupljeni kilometar od strane zainteresovane i saosećajne publike koja će ih pratiti na pomenutom avanturističkom poduhvatu.

Povezani članci

Koliko kilometara kupite, toliko će Žile (71) preći biciklom

Oni su Žile (71) i Milena, tata i ćerka iz Švajcarske, poreklom iz Požarevca. Oni sutra kreću na biciklistički put od 6,500 km kroz Evropu, kako bi prikupili sredstva za ugrožene životinje sa Balkana. Upoznajte “bicikliste na barci”.

Početna tačka Sevilja (Španija), 17. jun 2014. godina. Nakon 91-og dana vožnje i pređenih 6,500 km rutom EuroVelo 8, biciklistički fanatici će stići do svog konačnog odredišta – Atina (Grčka). Ono čemu se unapred raduju jesu dodatni pređeni kilometri, zbog neizbežnog lutanja i pronalaženja pravog puta, kao i standardnih otac-ćerka “nesporazuma” pogotovo kada je reč o odabiru prečica.

Najduži put koji su za sada prešli jeste ruta EuroVelo 6, 4,500 kilometra, od Atlantičkog do Crnog mora. Pratili su pet evropskih reka koje su ih “sprovele” kroz osam država. Uprkos probušenim gumama, upadanju u reku, nemogućnosti sporazumevanja na drugom jeziku i dobijenih sunčanica, oni su uspeli i sada kreću u nove pobede.

Pogođeni nedavnim poplavama koje su zadesile našu, ali i susedne zemlje, Žile i Milena sprovode akciju prikupljanja donacija za organizacije koje pomažu ugroženim životinja na Balkanu, tako što će preći svaki kupljeni kilometar od strane zainteresovane i saosećajne publike koja će ih pratiti na pomenutom avanturističkom poduhvatu.

Možete direktno donirati na sajtu tri neprofitne organizacije koje se brinu o životinjama u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, a njihova imena navedena su na FB stranici, ili jednostavno možete napisati da želite platiti njihov put od Barselona do Palamosa i navedete ime organizacije kojoj želite da poklonite istu sumu novca. Zauzvrat, dobićete poklon, sliku Matea Sikasa. Novac je svakako dobrodošao, ali je isto tako potrebna i hrana.

Ovo su imena organizacija:
Association “Action Animals”, Serbia
http://saptacpsima.com/udruzenje.html
“Animal Welfare Advocates for Bosnia”, Bosnia-Hercegovina
www.awabosnia.org
tbd, Croatia
www.tbd.com

Završne pripreme su u toku, a Žile i Milena sutru počinju odbrojavanje pređenih kilometara. Pratite njihovu FB stranicu  na kojoj se redovno postavljaju informacije o akciji koju sprovodete i budite obavešteni o doživljajima “Biciklista na barci”.

 e-Braničevo.com

tačno.net
Autor 17.6.2014. u 14:47