Levi samit Srbije zajedno sa sindikatima obeležio 1. maj u Beogradu

tačno.net
Autor 2.5.2015. u 11:24

Levi samit Srbije zajedno sa sindikatima obeležio 1. maj u Beogradu

Levi samit Srbije (LSS) je zajedno sa sindikatima obeležio 1. maj na ulicama Beograda

Zbog nejedinstva sindikalnih centrala, delegacija LSS-a je u jutarnjim časovima prvo prisustvovala skupu na Slaviji, u organizaciji Novog Sindikata Srbije, i položila venac na spomenik Dimitriju Tucoviću.

lss0

Nakon toga, organizacije članice LSS-a i njihovi simpatizeri i simpatizerke su se okupili ispred Glavne pošte. Ubrzo se jedinstveni blok LSS-a, koji je okupio nekoliko stotina ljudi, uputio ka Domu sindikata gde se dešavao skup u organizaciji Saveza Samostalnih Sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.

Iza glavnog transparenta LSS-a „Protiv mera štednje i privatizacije – Sloboda, jednakost, solidarnost“, vijorile su se crvene zastave, zastave zelenih, romske i zastave duginih boja.

lss3

Zajednička protestna šetnja, je propraćena parolama kojima smo zahtevali zaustavljanje privatizacije, kao vraćanje plata i penzija na stari nivo.

Protest je završen na Slaviji gde je blok Levog samita položio stotinu karanfila u slavu Dimitrija Tucovića uz pevanje himne LSS-a „Padaj silo i nepravdo“.

lss6

Osim poštovanja tradicije radničke borbe, Levi samit Srbije ističe da je neophodno suprotstaviti se daljim dužničkim aranžmanima sa MMF-om, zaustavititi procese privatizacije i boriti se za poboljšanje položaja radničke klase.

Levi samit Srbije će i dalje učestvovati u radničkim borbama, otvoreno se suprotstavljajući kapitalističkoj politici i ekonomiji, stoji u priopćenju LSS.

lss5

tačno.net
Autor 2.5.2015. u 11:24