Ljubav za sve

tačno.net
Autor 10.2.2022. u 13:01

Ljubav za sve

U Institutu za umetničku igru 14. februara biće organizovana tradicionalna otvorena vrata – radionice savremene igre pod nazivom LJUBAV ZA SVE koja će voditi slovenački koreograf i igrač Luka Ostrež.

Za besplatne radionice se mogu prijaviti učenici srednjih baletskih škola i plesnih studija uzrasta od 14-19 godina, obavezan dress code crvena garderoba.

Luka Ostrež – Fotografija arhiva Institut za umetničku igru

Luka Ostrež slovenački koreograf i igrač tokom februara u Institutu za umetničku igru drži gostujuća predavanja savremene igre i koreografske kompozicije. Osnovne studije završio je na Univerzitetu umetnosti u Cirihu, a već tokom obrazovanja sarađivao je sa najpoznatijim koreografima današnjice Barak Maršalom, Ihsan Rustemom, Renaud Vizerom, Loran Zaharom, Emanuele Sovai i dr. Sa Icikom Galilijem Anabelom Lopez Očoa, Majklom Šumaherom i Jasmin Morand učestvovao je na festivalu Steps 2018. godine.

Profesionalno iskustvo sticao je u saradnjama sa Edvardom Klugom, Mauro de Kandia, Markom Geke, Meri Wigman i dr.

Sarađuje sa brojnim plesnim akademijama kao predavač, a beogradskoj publici se predstavio na prošlogodišnjem 25. Festivalu koreografskih minijatura na kom je osvojio prvu nagradu za koreografiju „Doomsday“ koju je i izveo.

Prijave su otvorene do 11. februara 2022. godine.

tačno.net
Autor 10.2.2022. u 13:01