Luda kuća

Slobodan Dukić
Autor 3.12.2015. u 10:48

Izdvajamo

  • Ludnica u srpskoj kući počela je desetak dana ranije, kad je Dragan J. Vučićević, glodur i vlasnik Informera, tabloidne perjanice, upozorio Vučića da ne ide u Kinu, jer mu je glava u torbi. Kuražni premijer, nije poslušao vapaje, časnog čoveka i dobrog novinara kako inače krsti Vučićevića. Otišao je u Kinu. Vratio se odatle zdrav i čitav u svoju zemlju ludila. Koje nije prestajalo. Policija je onda uhapsila nekog S.M. Bivši pripadnik srpske specijalne policije bio je sumnjiv jer je jednom u osam navrata dreždao u blizini kuće porodice Vučić u centru Beograda. Kažu osmatrao je kuću iz automobila. Razigrala se mašta premijerovih čuvara. Aha, možda je on karika u pučističkom lancu. Eks specijalac je odveden na ispiranje mozga u tužilaštvo. Tamo su ga istresli iz gaća. I glava i gaće su mu bili čisti. Usput, bivši policajac sad je bodi gard narkomanskih mafijaša. Ništa čudno. Tako isluženi policajci u Srbiji dograđuju profesionalne karijere.

Povezani članci

Luda kuća

Foto: AFP

Još će Srbijom na traktorskoj prikolici sa arnjevima biti izvođena predstava o državnom udaru. Glavnog glumca fala bogu Srbi imaju. Tu su i glumci za sporedne uloge. Očas posla pojave se na bini u kostimima čuvara reda i poretka. Naravno, pre toga zbace sa sebe ludačke košulje.

Ah toliko sam strepela za život našeg premijera! Odahnula je baba Stanija, kad je od glagoljivog Aleksandra Vučića čula da nema državnog udara. Sa posebnim sjajem u očima, koji su mogli da primete samo odabrani, poručio je svom vernom narodu da se oseća bezbedno. Ali đavo ne spava, bakica je, za svaki slučaj, zavirila ispod kreveta. Da proveri nisu li se pučisti tamo sakrili, prekriveni paučinom. Danima pauci iz Vučićevog neposrednog okruženja pletu  mrežu laži o puču i metku koji samo što nije strefio predsednika im vlade. A onda se živ i zdrav AV pojavio na nacionalnoj TV. Tog poslednjeg ponedeljka u novembru sjatilo se  staro i mlado oko ekrana da čuje ko ruši vladu Srbije. Umesto toga premijer im se pohvalio da radi kao crv. Za njihovo dobro. Tako je nastupila bonaca i plebs je mogao da se vrati uobičajenim poslovima.

A dan pre, Nebojša Stefanović, ministar policije umarširao je pred novinare, sa svitom do zuba naoružanih policajaca i policajki, sa maskama i fantomkama, saopštavajući da je zemlja u opasnosti. Još je kazao  kako je Vučko nacionale bio na detektoru laži. Pazite, takav čovek na poligrafu. Taj koji ni rođenu kevu ne bi slagao, bio je zbunjen srpski etnos. Svejedno. Ministar sa do pola prepisanom doktorskom disertacijom je onda rekao kako su tamo neki iz tabloida Kurir angažovali svog bivšeg direktora bez pola mozga u glavi da ukalja časno ime AV. Dakle, taj čova je izmislio priču da ga je srpski premijer muntao, zajedno sa bratom Andrejom i ličnim novinarom Vučićevićem da udari na kljukanu dinastiju Rodić. Vlasnike tabloida Kurir i Adria medija grupe. Naravno, detektor laži je pokazao da je premijer nevin u toj sprdačini kakvu mogu da smisle samo gazde Kurira. Navodno, ovo muntanje se dogadjalo u kafani, a ministar unutrašnjih dela je potvrdio kako AV “retko ide u kafanu. Čak i sa porodicom.” Još je dodao kako se Vučić podvrgao detektoru laži kao svaki običan čovek kome je stalo do istine i pravde. Pre nego do  bilo kakve funkcije. Cilj ove ujdurme je bio destabilizacija zemlje, zaključio je Stefanović. Opa bato, pljesnuli su rukama novinari željni detalja o ovoj opasnosti.  Ko stoji iza destabilizacije? Strane sile? Prvi sekretar jedne zapadne ambasade, kako sumnja Vučić. Ili domaći kurvini sinovi? Sevnula  su pitanja u novinarskim glavama. Džabe. Pitanja nisu bila dozvoljena.

Ludnica u srpskoj kući počela je desetak dana ranije, kad je Dragan J. Vučićević, glodur i vlasnik Informera, tabloidne perjanice, upozorio Vučića da ne ide u Kinu, jer mu je glava u torbi. Kuražni premijer, nije poslušao vapaje, časnog čoveka i dobrog novinara kako inače krsti Vučićevića. Otišao je u Kinu. Vratio se odatle zdrav i čitav u svoju zemlju ludila. Koje nije prestajalo. Policija je onda uhapsila nekog S.M. Bivši pripadnik srpske specijalne policije bio je sumnjiv jer je jednom u osam navrata dreždao u blizini kuće porodice Vučić u centru Beograda. Kažu osmatrao je kuću iz automobila. Razigrala se mašta premijerovih  čuvara. Aha, možda je on karika  u pučističkom lancu. Eks specijalac je odveden na ispiranje mozga u tužilaštvo. Tamo su ga istresli iz gaća. I glava i gaće su mu bili čisti. Usput, bivši policajac sad je bodi gard narkomanskih mafijaša. Ništa čudno. Tako isluženi policajci u Srbiji dograđuju profesionalne  karijere.

Vatru ludila o tobožnjem državnom udaru razgorevao je i Gašić, ministar vojske. Vojska, inače po Ustavu zadužena za bezbednost premijera, stavljena je u stanje totalne pripravnosti, pre svega vojna policija. Ministar je obznanio da će Vučića čuvati kao oba oka u glavi. Anđele čuvare dobili su i državni funkcioneri iz okruženja AV. Ubačena je i priča kako iza zavere stoji mafijaškotabloidna mafija povezana sa opozicijom. Gašić je mudro zaključio kako sve izgleda isto kao kad je ubijen Đinđić. Reformator Đinđić, reformator Vučić! Mora da se Đinđić sad u grobu prevrće od tog stupidnog poređenja. Kao da ludilu nema kraja, jedan naprednjački poslanik pitao je Gašića da li je vojska sposobna da sačuva Vučićevu glavu. Jer, sile mraka i bezumlja vrebaju od spolja pa do unutra.

Glavni junak kultnog srpskog filma iz osamdesetih godina Davitelj protiv Davitelja je prodavac cveća po beogradskim kafanama. Ubica devojaka koje mrze karanfile. Priču o državnom udaru u Srbiji  i metku namenjenom AV tobožnjem alter egu Zorana Đinđća tkaju davitelji iz njegovog neposrednog okruženja. Dave isfrustriranu naciju strahom. Šire paniku. Tako podupiru, da se ne sruši, presto vladara srpske duše i tela. U pozadini te šizofrene predstave crnorukci naprednjačke vlasti imaju široka ovlašćenja da tuku tragače za istinom. To je uvertira za predstojeće izbore. Tek će onda pucati glave “rušiteljima institucija sistema.”

Malu pokaznu vežbu kako se ruše institucije sistema priredio je sam premijer. Onomad kad su učesnici onog pičvajza kad su se sukobili žandarmi i vojni policajci koji su bili u pratnji Andreja Vućića, za vreme održavanja parade ponosa. Umesto da onako okrvavljeni odu u zdravstvenu ustanovu, policiju, tužilaštvo … u institucije sistema, akteri su  prebačeni u sedište vlade. Tamo im je pružena prva pomoć. Tamo su ispitivani. Naravno, sve zato što je u svemu učestvovao i premijerov brat. Obični smrtnici zaglavili bi u prvoj policijskoj buvari da su se tukli sa čuvarima reda. Ali brat premijera je ikona. Priča kazuje da je žandarma koji je upotrebio vaspitnu palicu na Andrejevim leđima ispitivao lično Vučić. A kad mu je ovaj rekao da je Andrej nasrnuo na njega fizički, premijer je dreknuo lažeš!

Još će Srbijom na traktorskoj prikolici sa arnjevima biti izvođena predstava o državnom udaru. Glavnog glumca fala bogu Srbi imaju. Tu su i glumci za sporedne uloge. Očas posla pojave se na bini u kostimima čuvara reda i poretka. Naravno, pre toga zbace sa sebe ludačke košulje.

Slobodan Dukić
Autor 3.12.2015. u 10:48