Međunarodna izložba “Povratak u sadašnjost”

tačno.net
Autor 20.6.2017. u 13:11

Međunarodna izložba “Povratak u sadašnjost”

Otvaranje međunarodne izložbe “Povratak u sadašnjost” zakazano je za četvrtak, 22. juna u 20 časova, u Umetničkom prostoru U10, Kosovke devojke 3, u okviru koje ću izvesti performans “Večna sadašnjost”.

Snežana Arnautović Stjepanović i Ivica Stjepanović su umetnički par koji se više od deset  godina bavi performansom i višemedijskom umetnošću. Njihova istraživanja su usmerena ka preispitivanju ličnog nesvesnog sadržaja i integraciji duhovnog i fizičkog, koju ostvaruju savremenim umetničkim izrazom. Umetnici će izvesti performans Večna sadašnjost u kom će se baviti usmeravanjem protoka vremena, ljubavi i energije koja ih povezuje u ličnom kontinuumu. 

Tematski projekat „Povratak u sadašnjost“ inspirisan knjigom „Nova zemlja“ Ekarta Tola, ukazuje na neophodnost osećaja prisutnosti, osvešćenost sadašnjeg trenutka za ljudsku svest. Kroz interdisciplinarno polje umetnosti, nauke i tehnologije, sagledava odnos kulturalnosti i sve bržeg razvoja novih tehnologija u međunarodnom dijalogu. Segmenti projekta, izložba, panel/diskusija, prezentacija, obuhvataju multimedijalne radove, od tradicionalnih kao što je crtež do interaktivnih, koji spajaju umetnost, nauku i tehnologiju ili nove medije. Učesnici projekta su umetnici iz Japana, Kine, Turske, Španije i Srbije.

Program:

22. jun

20:00 – Otvaranje izložbe „Povratak u sadašnjost“

Učesnici: Sezar Eskudero Andaluz, Čandaš Šišman, Nejtan Guo, Snežana Arnautović Stjepanović i Ivica Stjepanović, Mariko Hori, Isidora Fićović, Daiči Misava, Gordana Žikić, Nataša Kokić, Marija Bjekić, Predrag Damjanović, Lidija Antonović i Boško Begović

23. jun 

18:00 – Prezentacija interaktivnih radova Nejtana Guoa i Isidore Fićović

20:00 – Panel-diskusija „Kulturalnosti i nove tehnologije“, ušesnici: Maja Stanković, Aneta Stojnić, Jovan Čekić i umetnici/učesnici projekta (inspiracija/uvod u panel: tekst „Culturalities“ Daiči Misave)

tačno.net
Autor 20.6.2017. u 13:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija