Mladi za mlade u DOB-u

tačno.net
Autor 6.8.2013. u 12:38

Mladi za mlade u DOB-u

Dom omladine Beograda obeležiće Međunarodni dan mladih, 12. avgust, raznovrsnim programom koji obuhvata koncerte, izložbu i filmske projekcije, uz besplatan ulaz.

Program obeležavanja tog praznika mladih počinje već 7. avgusta programom 8. Svetskog samita medija za mlade – u saradnji sa Medijskim edukativnim centrom i organizacijom Balkan plus internacional, do 10. avgusta od 21 sat biće prikazivani filmovi mladih autora, nastalih specijalno za tu manifestaciju.

Centralni program povodom Međunarodnog dana mladih počeće 12. avgusta izložbom slika “Amerika – srpski slikari Americi” u Galeriji DOB-a, koja je organizovana u saradnji sa Ambasadom SAD i Američkim kutkom, a obuhvata 25 dela savremenih domaćih umetnika koji su nastojali da predstave ovdašnje poimanje i viđenje američkog društva, kulture i umetnosti. Autor izložbe je Miloš Mandić, vlasnik likovne kolonije “Kolut Mandić”, na kojoj su radovi na izložbi i nastali.

Beograd je jedan od deset gradova u Srbiji u kojima će ta izložba biti postavljena, a u Galeriji DOB-a trajaće do 19. avgusta.

Glavni program povodom Međunarodnog dana mladih biće održan 12. avgusta 20 sati na Platou Milana Mladenovića u vidu besplatnog koncerta srednjoškolskih bendova. Koncert je organizovan u saradnji sa Malom školom rokenrola koju je osnovala 2011. godine NVO Lenon, a do sada ju je pohađalo više od 1.200 mladih iz Beograda i cele Srbije.

Na Platou Milana Mladenovića, inače, u okviru serijala “Koncerti ‘na zidiću’”, koji je pokrenut ovo leta, 9. avgusta nastupiće sastav Blankfile, a nedelju dana kasnije The Bite.

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a u Srbiji se obeležava od 2007. godine, kada je formirano Ministarstvo omladine i sporta.

Međunarodni dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice. Omladinske organizacije i aktivisti širom sveta obelažavaju ga kulturnim manifestacijama, sportskim takmičenjima, koncertima, radionicama i predavanjima.

Sajt DOB-a je www.domomladine.org, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult.org)

tačno.net
Autor 6.8.2013. u 12:38

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija