NDNV: SEJDINOVIĆU I GRUHONJIĆU UPUĆENE JEZIVE PRETNJE SMRĆU

tačno.net
Autor 16.9.2016. u 11:08

NDNV: SEJDINOVIĆU I GRUHONJIĆU UPUĆENE JEZIVE PRETNJE SMRĆU

Sejdinoviću i Gruhonjiću se, između ostalog, poručuje da će uskoro “plivati Dunavom”, a da su i oni i njihove porodice praćeni i da će biti “živi odrani”

Predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću i programskom uredniku NDNV-a Dinku Gruhonjiću, kao i njihovim porodicama, upućene su otvorene i jezive pretnje smrću, saopšteno je danas iz NDNV.

U saopštenju tog medijskog udruženja se objašnjava da su pretnje upućene anonimnim pismom, koje je pristiglo na adresu NDNV-a i naslovljeno je na predsednika Nedima Sejdinovića.

Kako se vidi u pismu, koje je NDNV prosledilo medijima, Sejdinoviću i Gruhonjiću se, između ostalog, poručuje da će uskoro “plivati Dunavom”, a da su i oni i njihove porodice praćeni i da će biti “živi odrani”. Pismo je potpisalo Udruženje Mađara, Rusina, Slovaka i Srba”, a kako se vidi na pečatu na koverti, poslato je iz neke od pošta u Beogradu.

Pretece pismo slikaNDNV je pretnje smrću prijavio policiji, a o slučaju je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Iz NDNV su poručili da očekuju da anonimni autor pod hitno bude otkriven i adekvatno kažnjen.

“Ovo pismo je, međutim, samo vrhunac serije pretnji smrću i nasiljem koje su proteklih dana, putem društvenih mreža, pristizale rukovodstvu NDNV-a, pre svega predsedniku udruženja. O ovome je obavešteno i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, koje se međutim do danas nije oglasilo”, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da je NDNV o pretnjama, pored kolega iz medija, obavestio i relevantne domaće i međunarodne institucije i organizacije.

(Autonomija)

tačno.net
Autor 16.9.2016. u 11:08

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija