NOVA GODINA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

tačno.net
Autor 3.9.2015. u 13:59

NOVA GODINA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

Institut za umetničku igru prva i jedina viskoškolska ustanova u Srbiji ove delatnosti započinje svoju novu akademsku 2015/16 godinu u ponedeljak 21. septembra.
Predavači koji će ove godine voditi nastavu su: Liana Dorina Janku pedagog i balet majstor iz Temišvara (Rumunija), Iva Bojović Petkovićpedagog klasičnog baleta (Srbija), Maciej Kuźmiński koreograf i pedagog na Nacionalnoj Akademiji pozorišne umetnosti u Krakovu (Poljska), Isidora Stanišić koreograf i pedagog savremene igre (Srbija), Bahram M. Juldašev balet majstor i pedagog klasičnog baleta (Rusija/Slovačka), Tony Thatcher, rukovodilac master akademskog studijskog programa Koreografija Konzervatorijuma za muziku i ples Trinity Laban iz Londona, Vânia Gala koreograf (Portugal), Igor Kirov koreograf i pedagog savremene igre (Makedonija), Tomek Pomersbach koreograf i pedagog savremene igre (Poljska), Natalia Iwaniec pedagog savremene igre i kvalifikovani GAGA predavač (Polska), Jelena Kostić koreograf i pedagog savremene igre (Holandija).

Erin Sanchez  pedagog iz Velike Britanije, predstaviće program prevencije povreda i ishranu profesionalnih igrača kao i rad i mogućnost stipendija The Rudolf Nureyev Foundation.

Ostali programi za decu i odrasle: Klasičan balet i savremena igra za decu, klasičan balet za decu s posebnim potrebama, klasičan balet za odrasle, pilates.

Institut za umetničku igru premijerno će predstaviti projekat Igra Save Šumanovića početkom oktobra u zgradi Instituta. Projekat su podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Galerija Sava Šumanović iz Šida.

Svim polaznicima na usluzi su: dve baletske sale, sauna, teretana, biblioteka, kafić i besplatan parking.
Institut za umetničku igru, Bulevar vojvode Mišića 43, 11000 Beograd. Telefon (063) 7144 201 i (011) 41 40 420
tačno.net
Autor 3.9.2015. u 13:59