Nova Parada ponosa 31. maja

tačno.net
Autor 5.10.2013. u 12:27

Nova Parada ponosa 31. maja

Organizatori Parade ponosa u Beogradu, nakon nedavne zabrane te manifestacije treću godinu zaredom, najavili su da će Nedelja ponosa 2014. biti održana od 25. do 30. maja, a protestna šetnja 31. maja.

Iako je Parada ponosa zvanično zabranjena 27. septembra, kao i desetak skupova koji su bili najavljeni protiv nje, spontano organizovana protestna šetnja je ipak održana u centru Beograda, nekoliko sati posle zabrane.

“Spontana akcija koja se desila 27. septembra ove godine povratila je dostojanstvo LGBT zajednici: ona je preuzela svoja prava u svoje ruke! Odlučili smo da vratimo ponos LGBT zajednici, da zahtevamo poštovanje naših prava, da vratimo Prajd u vreme koje mu pripada i na ulice na kojima će nas građani videti. Nema više povratka u tišinu, nema povlačenja”, poručili su organizatori Parade ponosa u saopštenju.

Nedavna treća uzastopna zabrana Parade ponosa u Beogradu, kako su naveli njeni organizatori, prvi put u Srbiji je podigla LGBT zajednicu koja je do sada bila nedovoljno vidljiva, zatvorena i podeljena.

“Ljudska prava ne treba da budu deo političkih kalkulacija i manipulacija. LGBT zajednica je odlučna da se bori za svoja prava jer samo poštovanje svih manjinskih grupa može da dovede do poštovanja prava svih građana Srbije”, poručili su organizatori Parade ponosa.

*Foto: Fb Parade ponosa

(SEEcult.org)

tačno.net
Autor 5.10.2013. u 12:27