NOVA PLESNA KOMPANIJA U BEOGRADU

tačno.net
Autor 2.1.2017. u 10:57

NOVA PLESNA KOMPANIJA U BEOGRADU

Institut za umetničku igru iz Beograda otvara novu plesnu kompaniju u Beogradu pod nazivom IUI Transition dance kompanija, koja će se premijerno predstaviti u 2017. godini s predstavom u koreografijama domaćih i stranih priznatih umetnika.

IUI Transition dance kompanija su Master studije plesnog performansa, a budući student – igrači potpisuju ugovore na dve godine.

,,S obzirom na mogućnost da studiraju u oblasti plesnog performansa, studenti – igrači, imaju priliku da iskuse život u plesnoj kompaniji, u kojoj će raditi sa inovativnim koreografima i umetnicima kako bi stvorili nove radove, koje će u okviru repertoara prikazivati na brojnim gostovanjima u gradovima po Srbiji i regionu. Na osnovu stečenog iskustva i prakse u performansu studenti unapređuju svoja dostignuća, što je ključni aspekt njihovih studija i daje im potporu da u budućnosti postanu glasnogovornici plesne umetnosti’’ kaže Aleksandar Ilić, rukovodilac programa Master plesnog performansa.

IUI Transition dance kompanija svoje predstave izvodiće na novoj sceni u zgradi Instituta za umetničku igru, kao i na scenama Kulturnih ustanova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Kako je najavljeno igrače IUI Transition dance company očekuju već prva domaća i inostrana gostovanja krajem 2017. godine.

tačno.net
Autor 2.1.2017. u 10:57

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija