Oformljen žiri nagrade Terpsihora 2022.

tačno.net
Autor 13.10.2021. u 16:32

Oformljen žiri nagrade Terpsihora 2022.

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije izabralo je tročlani žiri koji će odlučivati o laureatu za prestižnu nagradu Terpsihora 2021. iz oblasti umetničke igre, a koja se tradicionalno dodeljuje svakog 29. aprila na Svetski dan igre, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

U sastavu žirija delovaće predstavnice iz sve tri oblasti umetničke igre: Olga Olćan Miljević solistkinja Baleta Narodnog pozorišta i prošlogodišnja laureatkinja Terpsihore, Anđelika Petrović prvakinja Ansambla narodnih igara i pesama Srbije Kolo i Jovana Grujić savremena igračica i pedagoškinja savremene igre.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora osnovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a do sada je dodeljena najuspešnijim poslenicima iz oblasti umetničke igre Ani Pavlović, Konstantinu Kostjukovu, Bojani Žegarac, Milanu Rusu, Miri Nešić, Đorđu Makareviću, Jovanu Veselinoviću, Baletu Narodnog pozorišta, Igoru Pastoru i Olgi Olćan Miljević.

Naredne 2022. godine jubilarno će biti dodeljena jedanaesti put.

tačno.net
Autor 13.10.2021. u 16:32

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija