ONLINE PREDSTAVE KOREOGRAFA ALEKSANDRA ILIĆA

tačno.net
Autor 2.4.2020. u 09:05

ONLINE PREDSTAVE KOREOGRAFA ALEKSANDRA ILIĆA

 fotografije iz baleta Praznik ljubavi arhiva madlenianum.rs

Aleksandar Ilić poznati srpski koreograf i umetnik najavljuje da će se i njegove koreografije uskoro online emitovati u skladu s programima pozorišnih kuća usled pandemije Covida 19 i uvođenja vanrednog stanja. Narodno pozorište i Madlenianum opera i teatar, dve kuće u kojima je Ilić ostvario najveći broj svojih uloga i kreacija u narednih nekoliko dana emitoviće operu i balet u njegovoj koreografiji.

Opera Melanholični snovi grofa Save Vladislavića Svetislava Božića koja je premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 28. februara 2015. godine u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, a pod dirigentskim vođstvom maestra Đorđa Pavlovića, gledaoci će moći da pogledaju u četvrtak 2. aprila s početkom u 21.00 čas na zvaničnom youtube kanalu Narodnog pozorišta.

Balet Praznik ljubavi po romanu Teodore Sujić Capsella bursa pastoris, za koji je Aleksandar Ilić uradio režiju, koreografiju i scenografiju a koji je premijerno izveden 27. septembra 2011. godine na sceni Madlenianum opere i teatra, u dva navrata je imao turneju u Kini i proglašen je najboljom predstavom na festivalu u Šangaju 2012. godine, biće emitovan u subotu 4. aprila kao deo programa najboljih produkcija te kuće. Sve podatke o on-line izvođenjima predstava Madlenianum opere i teatra možete pogledati na sajtu www.madlenianum.rs i na društvenim mrežama.

Ilić se od prošle godine nalazi na čelu Kulturnog centra Beograda, te navodi da nakon uspešne akcije Grada Beograda Sigurno kod kuće i velikog odziva glumaca sa teritorije grada snimajući video podrške građanima, najavljuje i program ove ustanove koji već uveliko dostupan na društvenim mrežama te poziva sve da ih prate i ostanu kod svojih kuća.

Važni telefoni 

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima.

tačno.net
Autor 2.4.2020. u 09:05