Opersko, muzičko i plesno obrazovanje kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja

tačno.net
Autor 10.4.2017. u 09:38

Opersko, muzičko i plesno obrazovanje kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja

Institut za umetničku igru u saradnji s Madlenainum opera i teatrom će biti domaćin RESEO prolećne konferencije pod nazivom Opera, Music, and Dance Education Through the Lens of Higher Education, odnosno Opersko, muzičko i plesno obrazovanje kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja.

Organizacija RESEO, Evropska mreža nacionalnih opera i baleta iz 27 zemalja Evrope, već dugi niz godina organizuje susrete i konferencije gde se najuticajniji pojedinci odnosno predstavnici svojih kuća okupljaju kako bi razmenjivali iskustva, raspravljali najnovije događaje i trasirali strategije za buduća evropska dešavanja u domenu opere i baleta.

Prolećno okupljanje koje je od 20. do 22. aprila, 2017. godine se održava u Beogradu, u Institutu za umetničku igru u Bulevaru vojvode Mišića 43, kao jedina organizacija u Srbiji u okviru koje se izvode akreditovani visokoškolski akademski programi osnovnih i master studija.

Konferenciju će otvoriti gradski sekretar za kulturu grada Beograda Ivona Jevtić i Prof. dr Vladimir Tomašević osnivač Instituta za umetničku igru.

Tokom trodnevnog zasedanja najnovije tendenciju u visoko školskom obrazovanju vezanom za umetničku igru i operu izneće pored domaćih profesora i umetnika i Tula Jukola Nuorteva, Direktor centra za obrazovanje Finske Nacionalne opera i baleta kao i Katarina Kesedi Rukovodilac obrazovanja Škotskog nacionalnog baleta.

U toku konferencije će biti izvedena opera La serva padrona (Služavka gospodarica) u Narodnom pozorištu u Beogradu 21. aprila s početkom 20.30 časova (karte u prodaji).

Svi koji prisustvuju izvođenju predstave su pozvani da prisustvuju svečanom koktelu nakon izvođenja opere.

Konferencija će biti trilingvalna sa simultanim prevodiocima na srpski, engleski i francuski jezik.

Više o RESEO organizaciji može da saznate putem veb sajta www.reseo.org, a registarcija za učešće u konferenciji biće otvorena 20. aprila od 9.00 časova.

Kompletan program možete pogledati OVDE.

tačno.net
Autor 10.4.2017. u 09:38

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija