Otvoreno predstavništvo Vojvodine u Briselu

tačno.net
Autor 6.10.2014. u 14:19

 Predstavnici Vojvodine juče su zvanično počeli da rade u pokrajinskom predstavništvu u Briselu, gde će lobirati za interese Vojvodine.

Povodom otvaranja ove kancelarije, predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić je izjavio da je “realizovan dogovor sa Vladom Republike Srbije na osnovu kojeg su predstavnici Vojvodine počeli rad u Briselu”.

– Oni će biti smešteni u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji – kazao je Pajtić i dodao da su “prioriteti pokrajinske vlade usmereni ka daljem razvoju i otvaranju novih radnih mesta”.

– Mi smo privukli oko 6,3 milijarde evra stranih investicija u prethodnim godinama. I zbog toga je osnovni zadatak naših predstavnika u Briselu kako da privuku što više stranih investitora, i tako da obezbede što veće učešće Pokrajine u razvojnim fondovima Evropske unije. Napominjem da je samo u fondovima Dunavske strategije oko 50 milijardi evra namenjeno za apriliciranje. I zbog toga, prioritetni zadatak jeste upravo da predstavnici Vojvodine u EU obezbede veće prisustvo, obezbede lobiranje za sredstva EU i obezbede mogućnost da se Pokrajina brže razvija – kazao je Pajtić

Vojvođanska kancelarija u Briselu finansiraće se iz pokrajinskog budžeta, a novac je već obezbeđen, potvrdio za “Blic” Predrag Novikov, direktor pokrajinskog Fonda “Evropski poslovi” i šef kancelarije koja će u početku imati samo dva predstavnika. Osim Novikova pre nedelju dana u Brisel je otputovala i Andrea Staić, takođe iz pokrajinskog fonda “Evropski poslovi”.

Blic.rs

tačno.net
Autor 6.10.2014. u 14:19

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija