Pakao uoči derbija:Neredi pred derbi na sve strane, na stadionu i u Bosni, navijač u komi!

tačno.net
Autor 2.11.2013. u 16:47

Pakao uoči derbija:Neredi pred derbi na sve strane, na stadionu i u Bosni, navijač u komi!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana od 18 casova igraju 145. večiti derbi, a zbivanja sa te utakmice na Marakani možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsport.rs blog uživo.

17:36 – Detalji o tuči kod Umke: “sačekuša” Grobarima?

Jedna od vodećih grupa na “Partizanovom jugu”, koja nosi ime “Headhunters”, izgleda da je bila meta napada Zvezdinih navijača kod Umke, u incidentu u kome je nekoliko osoba povređeno, a jedna se nalazi u komi, o čemu smo pisali na početku našeg bloga uživo.

Kako Blicsport.rs saznaje, “delije” su organizovano napale tu grupu “grobara” kako bi im otele zastavu, što se u svetu fudbalskih huligana, bar na ovim našim prostorijma smatra najvećim trofejem. Korišćene su tom prilikom baklje, štangle, kamenje i motke, a višeminutni sukob, u kome je pored povređenih osoba došlo i do oštećenja imovine (bar šest kola je stradalo), prekinut je tek intervencijom policije.

17:34 – Policija uletela na “jug”

Posle nekoliko minuta međusobnog gađanja bakljama između zaraćenih strana Partizanovih navijača, situacija se smirila. Ali, tek kada je policija uletala na južnu tribinu.

I sa njom su se “grobari” sukobili, istina u manjoj meri, ali se konačno situacija primirila na Zvezdinom stadionu. Samo da tako i ostane.

Kakav dan!?

17:31 – Grobari u međusobnom sukobu, gađanje bakljama u toku na Marakani!

Neverovatno… Nema mira, gotovo nigde!

Navijači Partizana, zavađeni i podeljeni na “Zabranjene” i “Grobare 1970” koji su ostali na južnoj tribini, svoj sukob su doneli i na Zvezdin stadion, na kome su pola sata pred početak derbija bakljama počeli da se međusobno gađaju, a razdvaja ih samo ograda koja deli južnu tribinu od istočne.

17:28 – Incident i na Marakani, grobari napali padobrance!

Pa, šta je ovo danas? Jesmo li svi kolektivno “skrenuli”?

Na Marakani se desio neverovatan incident, jer je nekoliko “grobara” preskočilo ogradu i probalo da utrči na teren kako bi se obračunali, obratite pažnju sad, sa padobrancima koji su sleteli držeći Zvezdine zastave!?

Padobrance su gađali bakljama, javlja Telegraf.rs, a intervencija policije sprečila je fizički napad na padobrance na samom igralištu.

17:25 – Tuča navijača i kod Brčkog!

Kako javlja radio-brcko.co.ba, na izlazu iz Brčkog na bijeljinskoj cesti danas oko 13 časova u blizini skretanja ka Bimalu, potukli su se navijači Zvezde i Partizana.

“Prema nezvaničnim informacijama koje smo uspeli da dobijemo od očevidaca, do sukoba dve navijačke grupe došlo ispred jednog kafića, kada su u tri kombija kroz Brčko prolazili Zvezdini navijači, koji su pošli na 145 vječiti derbi.

– Odjednom se pred našom trgovinom stvorilo desetak mladića koji su pokupili drvene motke i otrčali pred kafić. Stvorila se neverovatna gužva. Nije se znalo ko koga juri i ko koga tuče. Sve je trajalo desetak minuta. Nakon tuče ostalo je više razbijenih stakala na parkiranim automobilima, razbacane flaše po magistralnom putu Brčko – Bijeljina, ali i više razbijenih glava kod zavađenih navijačkih grupa – rekao je jedan očevidac sukoba za radio-brcko.co.ba.

Blic

tačno.net
Autor 2.11.2013. u 16:47