Password of essence na sceni Teatra Vuk

tačno.net
Autor 5.11.2020. u 11:10

Password of essence na sceni Teatra Vuk

Foto: Vanja Gajić

Plesni diptih Password of essence i Ono sve što treba da znate o meni u koreografijama Ognjena Vučinića i Luke Stojkovića biće izveden na velikoj sceni Aleksandar Popović Tetra Vuk u subotu 7. novembra s početkom u 20.00 časova u produkciji Institituta za umetničku igru.

Prva predstava Luke Stojkovića biće izvedena u foajeu ispred velike scene, a o predstavi koreograf i izvođač kaže: Sve ono što treba da znate o meni je jedna jedina stvar… da najviše na celoj zemaljskoj kugli a i šire, volim sebe, da sam jako, jako lenj, što ne umanjuje moju ljubav prema sebi. Komedija, satira, smeh, karikatura, bes, lenjost, inat, ljubav prema sebi, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam…

U drugom delu diptiha publici će biti predstavljena plesna predstava Password of essence Ognjena Vučinića.

Devet igrača svoje telo i emocije doživaljavaju na osnovu trenutnih životnih iskustava, doživljaja, sećanja, slika.

Šta nas čini srećnima? Šta nas čini tužnima? Šta su naši kvaliteti? Imamo li kakav plan za sebe? Čega se plašimo? Šta želimo da promeni na sebi i ok sebe? Pitanja su kojima se ova predstava bavi… Obzirom na sva promjenjiva stanja stvari suština je ono stvarno iskonsko što se ne menja i ostaje nepromjenjivo, navodi koreograf Ognjen Vučinić.

Predstave izvode Marija Tomić, Tijana Koprivica, Teodora Vujkov, Jovana Grujić, Katarina Ilijašević, Nina Pantović, Andrea Dobrić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva i  Luka Stojković.

Asistent koreografa Katarina Bućić; muzika Alesandro Cortini (Scapa), Filip Valjarević i Nikola Sovilj; video i fotografija Valentina Gajić i Filip Olćan.

tačno.net
Autor 5.11.2020. u 11:10