PET PREDSTAVA SA UKUPNO SEDAM IGRANJA DO KRAJA MJESECA NA NOVEMBARSKOM REPERTOARU SCENE MESS

tačno.net
Autor 11.11.2015. u 15:05

PET PREDSTAVA SA UKUPNO SEDAM IGRANJA DO KRAJA MJESECA NA NOVEMBARSKOM REPERTOARU SCENE MESS

Novembarski repertoar Scene MESS, publici će do kraja mjeseca predstaviti pet predstava nastalih u koprodukciji sa domaćim i evropskim teatrima. Sa ukupno sedam igranja, predstave će biti izvedene u Sarajevskom ratnom teatru, Bitef teatru, Kamernom teatru 55, Pozorištu mladih Sarajevo te na 32. Kazališnim susretima u Brčkom. Repertoar će se nastaviti već danas, 11. novembra u Pozorištu mladih u 20 sati igranjem predstave “Gospodin jastuk“.

Nakon današnje predstave, publika će imati priliku pogledati nova igranja predstava “Brašno u venama“ i “Koncert ptica“ koje će biti izvedene u utorak, 17. novembra, te blok igranje komada “Mali mi je ovaj grob“ 20. i 21. novembra dok posebnu pažnju javnosti privlači igranje predstave Andreja Nosova “Aveti“, koje je zakazano za srijedu, 18. novembar u 20 sati  u Bitef teatru u Beogradu. Predstava “Aveti“ nastala je u koprodukciji Hartefakt fonda, festivala Grad Teatra iz Budve, Bitef teatra iz Beograda i Scene MESS te uz podršku Ovation BBDO.

Nakon veoma uspješnog gostovanja na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću na kojem je Admir Glamočak osvojio Grand prix nagradu za najbolju mušku ulogu, a Kaća Dorić Grand prix nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, “Brašno u venama“ će gostovati i na 32. Kazališnim susretima u Brčkom. Igranje predstave je zakazano za utorak, 24. novembar u 20 sati.

MESS2015_Repertoar_11_Poster

Tagovi:
tačno.net
Autor 11.11.2015. u 15:05