Počinje LICEULICE

tačno.net
Autor 11.6.2015. u 12:57

Počinje LICEULICE

Pet godina. Dvadeset i pet brojeva. Pedeset i pet prodavaca. Dva ulična festivala aktivizma – Vreva. Četiri ciklusa radionica/izložbi Iz Dobrih Razloga. Tri njuzletera. Dvadeset i četiri akcije Moj komšija bez krova – sakupljanja i distribuiranja direktne pomoći najugroženijima. Dvadeset i jedna ulična akcija. Četiri nagrade za najbolji projekat.

Ova lista predstavlja samo deo razloga koje magazin Liceulice ima za slavljeničko raspoloženje. Zato, u skladu sa time, organizujemo Liceulice nedelju u kojoj ćemo kroz niz različitih aktivnosti obeležiti i naše jubileje, ali i podsetiti javnost na važnost neprestane i sveobuhvatne borbe za bolje društvo.

Prva akcija na koju želimo da vas pozovemo je otvaranje Uličnog garderobera u Španskoj kući u Savamali. Ovaj događaj zajednički organizujemo sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, a u partnerstvu sa Urban inkubatorom i Crvenim krstom Palilula. Naime, u trenutku kada kreće letnja sezona, poželeli smo da naše sugrađane i sugrađanke obradujemo garderobom koja im je potrebna, a koju ne mogu sami da obezbede. Pozivamo vas da u subotu 13. juna od 14h do 18h u Špansku kuću ponesete letnju garderobu i obuću koju biste donirali/poklonili. Garderoba koju ste spremni da donirate mora biti očuvana i čista.

U ponedeljak 15. juna u Kulturnom centru Grad od 19h gostujemo u okviru programa Delikatesni ponedeljak.  Redakcija i prodavci magazina Liceulice spremaju hranu za sve svoje saradnike, prijatelje partnere i čitaoce. Na meniju su govedina Stari Lisac, govedina Stari lisac, brownies, kao i kolači našeg prodavca Mirka.

U utorak, sredu i četvrtak sledeće nedelje (16, 17. i 18. jun) dobro obratite pažnju na redovna mesta na kojima susrećete naše prodavce jer ćete primetiti da tih dana magazine prodaju udruženi sa nekim našim poznatim ličnostima koje su svesne da je solidarnost jedna od najvažnijih vrednosti koje oni, kao poznate ličnosti, mogu da promovišu. A u petak 19. juna u Uličnoj galeriji otvaramo četvrtu izložbu u okviru našeg programa Iz dobrih razloga. Ovaj put su brojni autori/autorke odgovarali kroz formu ilustracije na jedno od ključnih pitanja društvenog trenutka u kome živimo – šta sve može biti solidarnost i na koji sve način je možemo praktikovati? Posle otvaranja izložbe, u Uličnoj galeriji će, zahvaljujući našim prijateljima iz Takoe kino, biti održana projekcija niza kratkih filmova koji se bave beskućništvom ili su ih snimali beskućnici.

Vidimo se na Liceulice nedelji zato što je važno da, čak i kada smo u slavljeničkom raspoloženju, mislimo na promenu koju možemo ostvariti u društvu!

Tagovi:
tačno.net
Autor 11.6.2015. u 12:57