Pogrebni vijenci pred kućom novinara Slobodana Dukića

tačno.net
Autor 20.9.2022. u 15:56

Pogrebni vijenci pred kućom novinara Slobodana Dukića

Foto: Dva pogrebna vijenca na ulazu u porodično imanje novinara Slobodana Dukića

Ovo su venci koje sam jutros zatekao oko sedam sati na ulazu u moje dvorište u Šumarku, gde stanujem. Izgleda kao opomena, javio je jutros naš kolumnista, novinar Slobodan Dukić.  

Tokom prethodne noći ili ranog jutra, za sada nepoznati počinilac (ili više njih), ostavio je dva pogrebna vijenca na ulazu u porodično imanje novinara i saradnika portala Tacno.net i Pančevo Si Ti, Slobodana Dukića u Šumarku, Opština Kovin u Srbiji.

‘O slučaju koji smatramo pretnjom našem novinaru, naša redakcija je obavestila nadležne u Policijskoj upravi u Pančevu i u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Smederevu’, izjavio je glavni urednik  portala Pančevo Si Ti, Nenad Živković. 

“Očekujemo od državnih organa da Dukića uzmu u zaštitu, da počinilac ovog neumesnog dela bude otkriven i da javnosti bude upućena poruka da ovakav, i bilo kakav drugi akt zastrašivanja novinara nije prihvatljiv u demokratskom društvu”, kazao je Živković.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine oglasilo se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje ‘užasne pretnje novinaru Slobodanu Dukiću, te poziva policiju i tužilaštvo da hitno pronađe i procesuira počinioce.’

“Upozoravamo nadležne organe da je bezbednost novinara Slobodana Dukića isključivo njihova odgovornost. Ovaj morbidni gest pretnje zapravo je moguć u društvu u kojem su govor mržnje, zastrašivanje i targetiranje novinara, i drugih “nepodobnih” predstavnika društva, nažalost postali nova normalnost.

Zato upozoravamo predstavnike institucija da konačno počnu da primenjuju zakone, kako ih nasilnici ne bi u potpunosti preuzeli u svoje ruke.

NDNV pruža punu podršku kolegi Slobodanu Dukiću, kao i pravnu pomoć, a o ovim gnusnim pretnjama obavestiće sve relevantne međunarodne novinarske organizacije”, stoji u saopštenju.

Velika podrška našem novinaru i bratu, Slobodanu Dukiću od Tacnonetovaca.

Naše je da tragamo za istinom i glasno je govorimo u interesu javnosti.

tačno.net
Autor 20.9.2022. u 15:56