PREDAVANJA SAVREMENE IGRE TOMEKA POMERSBAHA

tačno.net
Autor 9.5.2016. u 12:58

PREDAVANJA SAVREMENE IGRE TOMEKA POMERSBAHA

Tomek Pomersbah je poljski igrač iz Vroclava,  od 2010. godine sertifikovani je predavač Škole savremene igre iz Londona (London Contemporary Dance School).

Bio je u angažmanu Polish Dance teatra u Poznanju (Poljska) od 2010. do 2013. godine.

Kao igrač igrao je u komadima:  Minus 2 (kor. Ohad Naharin), Spring-Effatha (kor. Eva Vičihovska), Desert (kor. Paulina Vičihovska), Wo-man in tomatoes (kor. Josi Berg) i 40 (kor. Jo Stromgren). Sarađivao je sa velikim brojem koreografa, kao što su: Sjord Vrojgdenhil, Rosalind Krisp i Loredana Parela (Cie Twain physical dance theatre).

U okviru programa mladih koreografa Polish Dance teatra koreografisao je dela Arrhythmia (2012) i Surreptitiously (2013). Svoje koreografije redovno izvodi u okviru Festivala savremene igre u Krakovu.

Od 2014. godine Tomek Pomersbah je u statusu samostalnog umetnika, a stalni je saradnik i izvođač Pink Mama teatra iz Berna.

Kao predavač savremene igre i kompozicije održaće predavanja u Institutu za umetničku igru tokom maja meseca ove godine, a besplatnu radionicu održaće i zainteresovanima u okviru Beogradskog manifesta 29. maja na Kalemegdanu.

Na Kalemegradu se od 24. do 29. maja održava Beogradski manifest, osmišljen kao skup svih velikih i poznatih manifestacija i destinacija, da bi se posetiocima što vernije preneo autentičan duh i atmosfera, kao i oživeo ovaj deo Beograda u vreme velike posete turista. I ove godine Institut za umetničku igru će se predstaiviti u okviru festivalska zone namenjene obrazovanju, a pod imenom IQ/Rekreacija uma. Ovo je pravi način da studenti i profesori fakulteta predstave svoj rad u pred upisnom roku, a među njima i gostujući predavač Tomek Pomersbah.

tačno.net
Autor 9.5.2016. u 12:58