Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika

ZSF
Autor/ica 17.5.2018. u 10:25

Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika

Prema izveštavanju medija, pojedini zrenjaninski preduzetnici negoduju zbog visine zarada koje radnicima isplaćuju u nemačkoj kompaniji Drekslmajer i navode da ih zbog tih, većih plata, napušta sve veći broj radnika, kao i da velike kompanije imaju privilegije u odnosu na male.Inline image OWAPstImg774344

Preduzetnik iz Zrenjanina Dragan Vidaković, izjavio da nije reč samo o Drekslmajeru, nego uopšte o svim velikim kompanijama (http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:727654-Zrenjaninski-preduzetnici-negoduju-zbog-visokih-zarada-u-nemackoj-kompaniji)

Gospodin Vidaković jedan je od najgorljivijih pristalica inicijative da se gradu Zrenjaninu promeni naizv u Petrovgrad, bez referenduma i saglasnosti njegovih stanovnika.

S obzirom na uslove i intenzitet rada plate u Drekslmajeru nisu uopšte visoke, nego su plate u drugim preduzećima skandalozno niske.

Nova srpska buržoazija dobro razume da su nadnice i profit, radnici i kapitalisti u nepomirljivom sukobu. Kapitalisti koriste slabu političku organizovanost radničke klase kako bi do maksimuma intezivirali eksploataciju zaposlenih i tako povećali svoje profite. Njima ne pada na pamet da radnike zadrže u svojim preduzećima, tako što će im povećati plate i poboljšati uslove rada, već traže da se smanje plate u drugim reduzećima, i da se tako u Zrenjaninu proizvede socijalna katastrofa.

Tagovi:
ZSF
Autor/ica 17.5.2018. u 10:25