PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE RE-MEMBERING 1:11 U USTANOVI KULTURE VUK

tačno.net
Autor 23.9.2019. u 09:09

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE RE-MEMBERING 1:11 U USTANOVI KULTURE VUK

Foto: © Marina Bugarčić

U utorak 24. oktobra s početkom u 20.00 časova premijerno će biti izvedena plesna predstava RE-MEMBERING 1:11 u koreografiji, dramaturgiji i režiji Jovane Ikonić, apsolventa odseka koreografija Instituta za umetničku igru pod mentorstvom Doc. Aleksandra Nikolića.

Autorka o svom delu kaže;

Telo pamti svaku emociju.
Reaguje kako je naučilo.
Da li je zaista tako i da li možemo da popravimo sebe svakodnevnim
sakupljanjem svojih delova izgubljenih u međuvremenu?
Re-Membering je pojam koji naglašava ideju sastavljanja sopstvenih delova u njihov istinski poredak.
Podsećanje ko smo zaista.
Sve što smo do sada iskusilli u životu nam je dalo snagu da se odvojimo od onoga što nam više ne služi.
Da se probudimo i budemo svoje istinsko Ja.

Predstavu izvode Anđelija Jovanović, Jovana Grujić, Teodora Vujkov i Boris Vidaković, a kostim za predstavu potpisuje Igor Jagić.
Predstava je realizovana u koprodukciji UK Vuk Stefanović Karadžić i Instituta za umetničku igru.

Jovana Ikonić je rođena 28.07.1984. u Novom Sadu. Tokom ranog detinjstva otkrila je interesovanje prema igri. Njena ljubav prema pokretu porasla je nakon što je upisala i završila Srednju baletsku školu u Novom Sadu. Nakon što je primljena na osnovne studije odseka koreografija na Institutu za umetničku igru bila je koreografkinja predstave „Carmina Burana” u Sava centru i „Metamorfoze” u Studentskom Kulturnom Centru. Sa koreografijom pod imenom „F 31.6” osvojila je srebrnu medalju na prestižnom međunarodnom takmičenju „TanzOlymp” u Berlinu. Trogodišnjim učestvovanjem na festivalu „Aprilski susreti” predstavila se mnoštvom autorskih dela među kojima je performans „Meat” i video rad „Znam” sa kojm je učestvovala na video festivalu Medeja u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu. Radila kao asistent koreografa na pozorišnim predstavama: „Mister Dolar” Pozorište na Terazijama, „Bilo jednom u Banatu” Pozorište Toša Jovanović u Zrenjaninu, a kao asistent reditelja radila na mjuziklu „Ljubav i Moda” u Madlenianumu. Nastavlja sa radom i istraživanjem novih izvođačkih formi.

tačno.net
Autor 23.9.2019. u 09:09