Preminuo u pucnjavi povrijeđeni policajac: Srbija šalje jake policijske snage na granicu sa Kosovom

tačno.net
Autor/ica 28.8.2014. u 13:06

Preminuo u pucnjavi povrijeđeni policajac: Srbija šalje jake policijske snage na granicu sa Kosovom

Foto: Šaša Đorđević

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović napad na policiju u opštini Kuršumlija, na jugu Srbije, ocijenio kao teroristički i rekao da je naredio da se u ovo područje pošalju jake policijske snage

BEOGRAD – Nakon što je na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu preminuo u jutrošnjoj pucnjavi između policije i Albanaca u opštini Kuršumlija teško povrijeđeni pripadnik Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se “dogodio teroristički napad na srpsku policiju”, prenosi Anadolu Agency.

Napetost na jugu Srbije, u opštini Kuršumlija, počela je nakon sinoćnjeg incidenta tokom kojeg je u pucnjavi između Albanaca i pripadnika policije povrijeđena jedna osoba albanske nacionalonosti, a situacija je dodatno zaoštrena jutros kad je u razmjeni vatre do koje je došlo tokom policijskog uviđaja teško ranjen pripadnik jedinica Žandarmerije MUP-a Srbije.

„U ovom napadu na području opštine Kuršumlija u kopnenoj zoni bezbjednosti život je izgubio pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić“, izjavio je ministar Stefanović, prenosi se u saopćenju iz MUP-a Srbije.

Stefanović je izjavio da je naredio da se u ovaj dio kopnene zone pošalju snažne policijske snage, koje će zaštititi život pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese Srbije.

„Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne“, rekao je je Stefanović i izrazio saučešće porodici stradalog policajca.

Pripadnik Žandarmerije MUP-a Srbije Stevan Sinđelić, rano jutros teško je ranjen u rejonu sela Orlovac, u opštini Kuršumlija, kada je više za sada nepoznatih osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na pripadnike Žanmdarmerije, koji su obezbeđivali mjesto uviđaja.

Žandarm Sinđelić, koji je bio teško ranjen hicem u glavu, prebačen je helikopterom na VMA u Beogradu radi daljeg medicinskog zbrinjavanja, nakon čega je podlegao.

Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije Srbije, kako je saopćeno iz MUP-a Srbije, sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sjekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mjesto kako bi uzeli oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Prilikom obilaska terena, patrola  Policijske stanice Kuršumlija zatekla je juče veći broj osoba albanske nacionalnosti koje su sjekle šumu u rejonu sela Orlovac, u opštini Kuršumlija. Prema nodima srbijanskih organa sigurnosti, prilikom preduzimanja policijskih ovlašćenja, više osoba je otvorilo vatru na policajce, a potom je došlo do razmjene vatre u kojoj je jedan Albanac povrijeđen, dok među policajcima nije bilo povrijeđenih.

AA

tačno.net
Autor/ica 28.8.2014. u 13:06