PROGRAM ZA DECU I OMLADINU S POSEBNIM POTREBAMA

tačno.net
Autor 28.8.2015. u 09:33

PROGRAM ZA DECU I OMLADINU S POSEBNIM POTREBAMA

Institut za umetničku igru pokreće program klasičan balet za decu i omladinu s posebnim potrebama, s ciljem da se toj deci i omladini pruži mogućnost da kroz vežbe klasičnog baleta prilagođenim njihovim sposobnostima razviju motoriku tela, podstaknu individualnu i zajedničku kreativnost kao značajan oblik druženja.

Ne mali značaj ove edukativne metode je upoznavanje ove dece, i razvijanje radoznalosti za dela umetničke igre i sticanju discipline.

Program rekreativnog baleta za odrasle: na osnovu klasičnog baleta odvijaju se vežbe čiji je cilj postizanje kondicije, savladavanje ravnoteže, jačanje mišića, ovladavanje gipkošću i sticanje gracioznosti.
Metodika časova podrazumeva vežbe na podu, vežbe uz štap, vežbe na sredini sale i vežbe skokova.
Rekreativni balet uključuje osnovne vežbe klasičnog baleta koje su prilagođene polaznicima bez iskustva u klasičnoj baletskoj igri. Prednost ovog vida rekreacije u odnosu na druge je što polaznici saznaju suštinu umetničke igre koja je osim što je veoma lepa, veoma je zahtevna i ne može se zamisliti bez disciplinovanog rada.

Audicija za prijem u pripremni razred za polaznike klasičnog baleta i savremene igre (devojčice i dečaci od 4 do 6 godina) i polaganje prijemnih ispita za upis u I, II, III i IV razred osnovne baletske škole održaće se u subotu 19. septembra ove godine s početkom u 14 časovana Institutu za umetničku igru.
Rad sa novim polaznicima podrazumeva konsultacije sa specijalistom ortopedske medicine i proveru fizičkih predispozicija dece.

Početak svih programa od 1. oktobar 2015. godine.

Za više informacija pozovite službu Instituta za umetničku igru (063) 714 42 01 i (011) 41 40 420 www.iui.rs

tačno.net
Autor 28.8.2015. u 09:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija