Rasprodat koncert u Vuku Igrom kroz Vreme

tačno.net
Autor 23.2.2021. u 14:08

Rasprodat koncert u Vuku Igrom kroz Vreme

Foto: Arhiva Institut za umetničku igru

Koncert Igrom kroz vreme studenata Instituta za umetničku igru koji će premijerno biti izveden na Velikoj sceni Teatra Vuk u subotu, 27. februara 2021. godine, s početkom u 19.00 časova, karte su rasprodate u rekordnom roku.

U okviru ovog jedinstvenog koncerta narodne igre i pesme će biti predstavljeni koreografski radovi studenata i profesora u različitim formama: divertismani, etide, dueti i koreografija sa običajem.

Osim narodne igre, studenti će u programu izvesti instrumental na udaraljkama i izbor tradicionalnih pesama. Kao gosti nastupiće narodni orkestar AKUD "Lola" iz Beograda pod upravom Aleksandra Stepića.

U koreografijama Bobana Kostića, Tamare Ljesar, Nevene Antić, Velimira Agovskog i Milana Bačkulje (po uzoru na Branka Markovića), na sceni će se predstaviti preko 50 izvođača.

Program obuhvata opsežan i žanrovski bogat rad najmlađeg odseka na Institutu za umetničku igru u Beogradu, koji je ujedno i jedini studijski program na prostoru Srbije koji pruža mogućnosti za akademsko obrazovanje u oblasti koreografije narodne igre, pedagogije i profesionalnog izvođenja u oblasti scenske narodne igre i muzike.

tačno.net
Autor 23.2.2021. u 14:08