Signali za uzbunu

Gradimir Gojer
Autor/ica 29.5.2017. u 12:34

Signali za uzbunu

Foto: Flickr

Zloguke signale najopasnije je ignorirati. Za novu borbu sa fašizmom trebati će se dići na noge cjelokupno bh. nefašistički opredjeljeno pučanstvo, jer bojim se da su snage bh. ljevice i pretihe i nedovoljno snažne da se odupru ovomu neofašizmu.

Ono što posljednjih dana dolazili kao medijska vijest (ne više kao senzacija!?) sa istoka i zapada

Bosne i Hercegovine krajnje je zabrinjavajuće i predstavlja evidentnu prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu tisuću godina stare nam domaje.

Kazao bih u Srbiji ništa novo. Poslije rehabilitacije Draže Mihajlovića rehabilitiran je još jedan četnički

predvodnik. Ovoga puta sudbene vlasti Srbije oslobodile su Kalabića ordgovornosti zločinačkih klanica iz drugoga svjetskog rata, koje je sam proizvodio i u njima učestvovao. Prestrašna je to, užasavajuća vijest za sve građane Bosne i Hercegovine i čitavoga regiona.

Ove rehabilitacije zorno ocrtavaju profil poretka naših današnjih istočnih susjeda, gdje se četnikuje više nego ikada od drugosvjetske vojne…

Rehabilitiranje četnika je, bojim se, prolog neskrivenoga povratka monarhizmu, ali, što je mnogo opasnije, širom se otvaranju vrata zavšetku fašizacije Srbije. Sporadične reakcije pojedinaca iz vlasti predstavljaju tek zamazivanje očiju narodu, posebno antifašistima.

Svakodnevne pojave neoustaštva u Hrvatskoj, opet, izraz su udruženih pothvata raznih klerofašističkih grupacija uz politički blagoslov dominantnog HDZ-a, govore da poglavnikov duh uskrsava u formama novih buđenja fašističkih aveti. Refleksije ovih novofašističkih krupnica i kod nas su ovih dana jarko ustalasala poglavito desničarsku javnost u BiH… Kao sol na sve naše unutrašnje rane dolazi izjava odlazećeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da će jednoga dana Srbija i Republika Srpska biti jedna država…

Niti na jednu od ovih poruka kao ni na organizaciju koncerta u znak potpore haškim uznicima nema državnih reagiranja. Tek neka pojedinačna, glasovno utanjena prosvjednost???

Manje-više oporbeni jad i čemer.

Sve ovo samo politički nepismenom svijetu nije jasan signal procesa ozbiljne daljnje fašizacije prostora Zapadnoga Balkana. Ovi zloslutni signali naročito nisu prepoznati kod oporbe i akademske zajednice koja se uglavnom bavi sama sobom, a ne realnim životom…

Sedativ koji su ovdašnji politički oligarsi izmislili  za bh. narode i svekoliko pučanstvo djeluje i dalje

razorno. Sve liči na onu opasnu utjehu: Spavajte mirno rata biti neće

Ono što zbore suci iz beogradske, u nacionalizam i nepravdu ogrezle palate pravde, pa onda vojvoda  Tomislav Nikolić i kor hrvatskih kleronacionalista, stvarni je prolog fašističkih nasrtaja ratnoga karaktera.

Zloguke signale najopasnije je ignorirati.

Za novu borbu sa fašizmom trebati će se dići na noge cjelokupno bh. nefašistički opredjeljeno pučanstvo, jer bojim se da su snage bh. ljevice i pretihe i nedovoljno snažne da se odupru ovomu neofašizmu.

Bude li održan koncert Tomsonove ustašijade biti će to veliki poraz države BiH i novi trijumf sad već sasvim obnovljenog fafašizma.

Gradimir Gojer
Autor/ica 29.5.2017. u 12:34