Srbija traži odgovor Britanije o rezoluciji o Srebrenici

tačno.net
Autor 10.6.2015. u 06:28

Srbija traži odgovor Britanije o rezoluciji o Srebrenici

Vicepremijer Srbije, ujedno i šef diplomacije te zemlje Ivica Dačić, potvrdio je kako je u ime Srbije zatražio odgovor u vezi namjere Velike Britanije da u Vijeću Sigurnosti UN-a bude usvojena rezolucija oSrebrenici.

Dačić je, nakon susreta s palestinskim kolegom Riyadom al Malikijem u Beogradu, potvrdio kako je britanskog veleposlanika zamolio da Velika Britanija informira Srbiju o svojim namjerama, imajući u vidu da tekst rezolucije ili neke druge odluke još nije poznat.

“O ovome još nisu započete konsultacije u UN-u, odnosno u Savetu bezbednosti. Srbija nije članica Saveta bezbednosti, ali je veoma zainteresovana za ovo pitanje i u narednim danima očekujemo odgovor od Velike Britanije na pitanje šta su namere”, izjavio je Dačić.

Vidjeti šta piše

Upitan da li najava Rezolucije o Srebrenici predstavlja neki oblik pritiska na Srbiju, odgovorio je kako je “potrebno prvo da se vidi šta piše u toj Rezoluciji”, te dodao kako su “i ranije imali informacije da te ideje potiču od Velike Britanije”.

Naglasio je kako je Srbija protiv toga da se “svaka godišnjica zloupotrebljava u političke svrhe”.

“Za nas je apsolutno nesporno odavanje počasti žrtvama bilo kog zločina, pa i u Srebrenici. Naravno, očekujemo da se svet na isti način odnosi i prema zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom”, zaključio je Dačić.

Izvor: Agencije

tačno.net
Autor 10.6.2015. u 06:28