SRBIJA U MEĐUNARODNOM SAVETU ZA IGRU

tačno.net
Autor 6.6.2014. u 11:20

SRBIJA U MEĐUNARODNOM SAVETU ZA IGRU

“Republika Srbija ponovo je u Međunarodnom Savetu CID UNESCO aktivna.

Kako je predsednik Profesionalnog Udruženja baleta Srbije mr Aleksandar Ilić saopštio, Savet za Igru Ujedinjenih Nacija je doneo unilateralnu odluku o stimulaciji članstva pojedinaca i ustanova iz Srbije. Pored stalnih aktivnih članova CID UNESCO iz Srbije članstvo u Međunarodnom Savetu za igru je od ove godine uvećano višestruko.

Nakon nedavnog sastanka (10. mart, 2014.) kome su prisustvovali Dejan Ristić državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja, Alkis Raftis Predsednik Međunarodnog Saveta za igru (CID UNESCO), Milena Burić viši savetnik Ministarstva kulture i informisanja i Aleksandar Ilić Predsednik Profesionalnog udruženja baleta Srbije, uvažavajući peticiju Profesionalnog udruženja baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije kao i donaciju Instituta za Umetničku Igru iz Beograda članarina baletskim umetnicima, institucijama i časopisima i publikacijama za umetničku igru postala je dostupna velikom broju naših umetnika.

Članstvu su pristupili baletski umetnici iz Narodnog pozorišta, profesori iz baletske škole Lujo Davičo u Beogradu, kompletan naučno-nastavani kadar Beogradskog Instituta za umetničku igru, Škola igre Ašhen Ataljanc, nastavni kadar Dizajn pokreta MiM, Profesionalno udruženje baleta Srbije i časopisi publikacije za umetničku igru.

U tom smislu Srbija u ovom trenutku  prednjači u broju aktivnih članova ove organizacije Ujedinjenih Nacija, te postaje prisutna kao neizostavni predstavnik umetničke igre regiona i sveta.”

tačno.net
Autor 6.6.2014. u 11:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija