Srđan Aleksić dobija ulicu u BG

tačno.net
Autor 15.10.2013. u 10:22

Srđan Aleksić dobija ulicu u BG

Beograd — Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda usvojen predlog da jedna ulica u Beogradu ponese ime Srđana Aleksića, koji je stradao braneći komšiju Bošnjaka.

Srđana Aleksića, vojnika Vojske Republike Srpske ubili su pripadnici te iste vojske pošto im se suprotstavio kada su na ulici htjeli da ubiju njegovog poznanika, Bošnjaka iz Trebinja. Oni su tada nasrnuli na Aleksića i pretukli ga kundacima. Odluku da jeda ulica na Novom Beogradu dobije njegovo ime podnela je odbornička grupa DS.

Danas je usvojen i predlog da na teritoriji opštine Savski venac jedna ulica ponese ime fudbalera Rajka Mitića, da Stari grad dobije Čavketov pasaž, nazvan po rok muzičaru Goranu Čavajdi Čavketu, a da Vračar dobije plato rediteljke Soje Jovanović.

Nove nazive ulica dobiće i opštine Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Zemun i Stari grad.

Na prošloj sednici Skupštine grada, koja je održana 24. septembra, Dragan Đilas je smenjen sa mesta gradonačelnika i od tada je u tehničkom mandatu do isteka 30 dana od te smene.

Sednici su prisustvovala 102 odbornika, ona je trajala nešto manje od sat vremena, Đilas je došao u skupštinu pre završetka zasedanja, ali nije ulazio u salu, već je davao izjave novinarima ispred sale.

b92

tačno.net
Autor 15.10.2013. u 10:22