SRPSKI AMBASADORI MUZIKE U UJEDINJENIM NACIJAMA

tačno.net
Autor/ica 22.8.2019. u 21:19

SRPSKI AMBASADORI MUZIKE U UJEDINJENIM NACIJAMA

U Velikoj sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u Njujorku, večeras su uručene nagrade za doprinos međunarodnoj saradnji Ambasadorima muzike, Prvaku opere Narodnog pozorišta u Beogradu Vladimiru Andriću, koreografu i prvom solisti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandru Iliću i reditelju Aleksandru Nikoliću.

U ceremoniji dodeljivanja nagrada učestvovao je i Prof. dr Vladimir Tomašević sa Instituta za umetničku igru iz Beograda, koji je uručio nagradu Ambasadora kulture kompozitoru Jandingu Endru Gao iz NR Kine.

Svečanost je otvorena Gala koncertom Simfonijskog orkestra Ujedinjenih Nacija u Velikoj sali Ujedinjenih Nacija, koji je predvodio maestro Predrag Vasić u okviru kojeg se predstavio Vladimir Andrić arijom Toreadora iz opere Karmen i duetom iz opere Travijata, s čuvenom operskom divom Vanže Zang.

Dodela nagrada je završnica gostovanja srpskih umetnika u Bostonu i Njujorku u saradnji sa Universal Artist festivalom, u čijoj produkciji je premijerno izvedena opera Don Đovani na sceni Plimpton Shattuck Black Box teatra u Bostonu, u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, u naslovnoj ulozi Don Đovanija nastupio je Vladimir Andrić.

Kompletan prenos svečane dodele nagrada i Gala koncerta možete pogledati na kanalu Ujedinjenih Nacija http://webtv.un.org/

tačno.net
Autor/ica 22.8.2019. u 21:19