SSS: Puna podrška KRIK-u i drugim nezavisnim medijima bez kojih bismo živeli u potpunom mraku

tačno.net
Autor 10.3.2021. u 14:22

SSS: Puna podrška KRIK-u i drugim nezavisnim medijima bez kojih bismo živeli u potpunom mraku

Skupština slobodne Srbije pruža punu podršku hrabrom i visokoprofesionalnom istraživačkom centru KRIK, koji je ovih dana izložen jezivim pritiscima režima Aleksandra Vučića i njegovih štampanih i elektronskih tabloida.

Kako ističu u saopćenju za medije, podrška KRIK-u je istovremeno podrška i drugim nezavisnim medijima i novinarima, koji godinama rade u veoma teškim uslovima i koji nam omogućavaju da ne živimo u potpunom mraku.

“Vlast u Srbiji se svim silama trudi da spreči da do građana dođu informacije o sprezi najviših državnih funkcionera sa organizovanim kriminalom, koji je odavno već prestao da bude samo problem Srbije – odavno je ovdašnji kriminal pod pokroviteljstvom države prešao granice i postao međunarodna činjenica.

Informacije i dokazi koji skoro svakodnevno onim građanima koji žele da vide i čuju upućuju KRIK, drugi istraživački centri i nezavisni mediji – u iole normalnoj državi bi bili razlog za ostavke najviših državnih funkcionera, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, naveli su iz Skupštine slobodne Srbije.

I ne samo to: oni bi bili sasvim dovoljni da tužilaštvo protiv najviših državnih funkcionera pokrene brojne krivične postupke, što će se – nadamo se – i desiti u skoroj budućnosti, naglasili su.

Iz Skupštine slobodne Srbije pozivaju građane Srbije na solidarnost sa nezavisnim medijima, pozivaju ih da budu svesni da bi stvarnost izgledala još strašnije da nije njih i njihovog dragocenog rada.

Skupština slobodne Srbije

tačno.net
Autor 10.3.2021. u 14:22