Svi psi sa ovih fotografija biće eutanazirani za samo 5 dana!

tačno.net
Autor 26.11.2014. u 10:31

Svi psi sa ovih fotografija biće eutanazirani za samo 5 dana!

Da li već sada znate šta ćete raditi za vikend, tačnije u nedelju? Dok vi pravite planove za odmor, psi koje vidite na ovim fotografijama čeka put bez povratka, tačnije eutanazija! U nedelju, 30.novembra svi psi čije fotografije prate ovaj tekst biće uspavani, jer tako nalažu pravila. Oni se već dugo nalaze u azilu za napuštene pse u Prnjavoru, u Bosni i Hercegovini, neki čak i 18 meseci, dok je zakonski rok za zadržavanje pasa u azilu samo 30 dana.

Zahvaljujući Bojanu Veselici, volonteru koji jedini brine o psima u ovom azilu, taj rok je prekoračen. Nažalost, došlo je vreme kada više nema uslova da se o ovim psima brine, pa će svi biti uspavani. Razgovarali smo sa Bojanom, koji nam je ispričao nešto više o sudbini nesrećnih pasa.

-Nakon dosta vremena koje su proveli u azilu za ove pse tamo više nema mesta. Zakonski rok za zadržavanje pasa je 1 mesec, a ja sam neke od njih uspeo da sačuvam 18 meseci. Za njih niko nije pitao i niko ih ne želi. Ovo im je poslednja šansa… U Prnjavoru ima dosta napuštenih pasa i oni se moraju smeštati u azil, i zbog toga su ovi psi poslati na eutanaziju koja je zakazana za 5 dana.

Bojan je na sve načine pokušavao da ih udomi, ali mu to nije polazilo za rukom. Tek kada je na društvenim mrežama objavio da je ovim mališanima ostalo samo još nekoliko dana života, neki ljudi su se sažalili i uspeo je da udomi pet pasa. Za ostale i dalje niko ne pita…

Bojan je pozvao sve ljubitelje životinja da pogledaju fotografije ovih pasa i jave mu se ukoliko bi želeli da ih udome. Svi zainteresovani mu se mogu javiti na mail [email protected].

-Kod nas je udomljavanje veoma retko, čak ni štence niko ne želi. Ovih pet pasa što smo udomili sada je veliki uspeh! – kaže Bojan, očajan što više ništa ne može da uradi za ove pse.

Pogledajte fotografije, izaberite psa koji vam se dopada, i spasite život! Ako neko zaslužuje još jednu šansu, onda su to oni!

Ukoliko niste u mogućnosti da udomite pse, molimo vas da podelite ovaj tekst kako bi pse videlo što više ljudi.

Nadamo se da ćemo zajedno spasiti što više života!


Cigo – Vakcinisan protiv besnila i zaraznih bolesti, star 1 godinu, preplašen i istraumiran. Ima preko 40 kilograma, veliki je pas ali i velika maza. Nimalo nije agresivan. Udomljava se samo ljudima koji su spremni da mu posvete vreme potrebno za rehabilitaciju.


Mužjak Čupko


Ženka


Ženka Grbi


Ženka


Umiljata ženka od oko 2 godine


Mužjak istarskog goniča


Ženka staforda


Ženka šarplaninca Mrva


Mužjak posavskog goniča


Mužjak


Mužjak, pulin


Izrazito umiljata ženka


Lola, ženka mađarske vižle


Ženka od 8 meseci


Rea, prva sa leve strane. U sredini je ženka i sa desne strane Čupko

Ako ste nekada razmišljali da udomite psa, sada je vreme da prelomite i donesete takvu odluku, jer za ove pse to znači – život!

 zivotinje.rs

tačno.net
Autor 26.11.2014. u 10:31