U SKC-u “Telo u fokusu II” 25. marta

tačno.net
Autor 23.3.2022. u 12:01

U SKC-u “Telo u fokusu II” 25. marta

Foto: Boris Mirkov

U Velikoj Sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu u petak 25. marta s početkom u 18h biće izveden drugi deo projekta “Telo u fokusu II”, radovi studenata osnovnih, master i doktorskih studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: Instalacije i performans, Media lab – konceptualna umetnost i Koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežanom Arnautović Stjepanović i predmetu koreografija koji vodi prof. Dijana Milošević.

Radovi će biti predstavljeni u formi performansa, koreografija, prostornih instalacija i videa. Proces nastanka svakog rada je baziran na individualnom iskustvu i predstavlja jedan od načina da se kroz kreativan, istraživački i eksperimentalan pristup razmatra: telo, prostor, akcija, objekat, kostim, svetlo, tekst, zvuk, vreme, ritam, ritual itd. Umetnička istraživanja koja su studenti sprovodili tokom semestarskog rada bazirana su na interdisciplinarnim pristupima. Pojedini radovi su interaktivnog tipa i zahtevaju učešće publike.

Svoje radove će predstaviti Sonja Stojanović, Angela Mihova, Una Balaž, Tijana Ostojić, Miona Petrović, Nevena Antić, Ivana Milenović Popović, Luka Pejčinović, Nikola Korać i Jakša Filipovac.

Prvi deo projekta “Telo u fokusu” premijerno je publici predstavljen 25. februara ove godine.

tačno.net
Autor 23.3.2022. u 12:01