UČENICE BALETSKE ŠKOLE IZ GRAČANICE PRVI PUT U BEOGRADU

tačno.net
Autor 26.10.2019. u 19:00

UČENICE BALETSKE ŠKOLE IZ GRAČANICE PRVI PUT U BEOGRADU

Institutu za umetničku igru organizovao je posetu učenica Baletske škole iz Gračanice sa Kosova i Metohije, na inicijativu rukovodioca te ustanove Snežane Petrović i Prof. Aleksandra Ilića.

Dvadeset i dve buduće balerine koje sup o prvi put posetile našu prestonicu, imale su priliku da u Narodnom pozorištu u Beogradu prisustvuju jutarnjim vežbama ansambla Baleta, ljubaznošću direktorke Muzeja grada Jelene Medaković bile su gošće Konaka kneginje Ljubice, a večeras će biti specijalni gosti Gala koncerta kompanije Balet mladih koji će biti izveden na sceni Aleksandar Popović s početkom u 20.00 časa u Teatru Vuk. Njih će u ime Fondacije za mlade talente grada Beograda pozdraviti direktorka Ana Zekavica i Prof. dr Vladimir Tomašević dekan Instituta za umetničku igru.

Prva škola baleta u Gračanici otvorena je pre dve godine u saradnji Doma kulture Gračanica i Instituta za umetničku igru a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. od ove godine otvoren je i baletski studio u Šilovu.

Nastavu u baletskim školama na Kosovu vodi student prve godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru, Odsek baletska pedagogija Nikola Korać.

tačno.net
Autor 26.10.2019. u 19:00