Uspeh Međunarodnog projekta Balkan Dance project Vol. 2

tačno.net
Autor 15.10.2016. u 11:03

Uspeh Međunarodnog projekta Balkan Dance project Vol. 2

Foto arhiva Madlenianum opera i teatra

Međunarodni plesni projekat Balkan Dance project Vol. 2 koji okuplja igrače i koreografe sa prostora bivše Jugoslavije, nakon premijere na Velikoj sceni u Madlenianum opera i teatru u Zemunu 8. oktobra, premijerno je izveden 13. oktobra u okviru Festivala Velenje u Velenju.

U prvom delu igrači Mojca Majcen (Slovenija), Ema Janković (Hrvatska), Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina), Luka Živković (Srbija) i Jakša Filipovac (Srbija) predstavili su se u koreografiji makedonskog koreografa i sadašnjeg direktora HNK Split Igora Kirova pod nazivom Cube.

Nakon pauze u drugom delu isti sastav igrač odigrao je bajkovitu, emotivnu i potresnu predstavu Posle soneta poznatog srpskog koreografa Aleksandra Ilića koji je stvorio koreografiju po libretu Teodore Sujić na temu čuvenog Slovenačkog pesnika France Prešerna i Sonetnog venca, u saradnji sa koreografkinjom Nataliom Iwaniec iz Poljske.

Nakon izvođenja usledio je buran aplauz i ovacije za kompletan autorske tim i virtuoznu petorku igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

Po povratku u Beograd, koreograf Ilić najavljuje još dve predstave u Sloveniji, a zatim turneju po regionu, a uzimajući u obzir uspeh produkcije Balkan Dance project Vol. 1 i 2 i moto pod kojim stvaraju, svakako treba očekivati nova iznenađenja i uspehe.

tačno.net
Autor 15.10.2016. u 11:03