VINEROM PROTIV ŠATORA

tačno.net
Autor 9.3.2015. u 17:22

VINEROM PROTIV ŠATORA

Piše: Petar Fehir

Ima utakmica u kojima nema gubitnika. Jedna se takva, ovih dana, odigrala u Kraljevu.

Nekada “bijeli sport”, razbibriga gospodi u bijelim poluverima i damama s lepezama, sa zelenih se travnjaka  Wimbledona i Rolanad Garrosa globalizacijom  preselio na šljaku “zemalja u razvoju” ; Argentine, Brazila, Španjolske, Hrvatske, Srbije…

Meč u kojem su gotovo svi pobijedili odigran je u okolnostima posve neprimjerenima trenutku. U infektiranoj, nemogućoj atmosferi, ohlađenoj od svakog nam domoljubnog naboja, bez bojnih poklika i crvenih očiju. Kao na kakvoj livadi nacrtanoj u slikovnici jehovinih svjedoka.

Nama, normalnim cinicima, bilo je grozno gledati gotovo prijateljsko nadmetanje, čuti pljesak našoj himni i osjećati se sigurno u srcu zemlje mrskih nam neprijatelja.

Mora da nam nešto Srbi spremaju – pomislih. Ne može to samo tako proći. Bez pljuvanja i vrijeđanja.

Pa ako tako nastave, zamislih se, kako ćemo ih moći dočekati u nekom uzvratu? U riternu? Vratiti im istom mjerom? Takoreći milo za drago!

To nikako! Onda ne bismo bili svoji.  Kako da im se bar par puta ne sjetimo majke i ne poručimo …ubi, ubi..?  Kako da ne pozovemo cijenjene posjetitelje u boj? Pa zar ni ruka da nam ne poleti za dom!

(Zamislite da, Srbin, Troicki kaže da se u, recimo, Kninu osjeća kao kod kuće!?)

To mora biti neka zajebancija. To su se oni dogovorili da nam podmuklo spuste i nijednom ne pitaju…gde ste sada  p…čkice!

Zar niti jednu nepriseljenu grešku da ne naprave?!

Jebote, pa kad bi se tako nastavilo, Ćorić i društvo bi, kad stasaju, mogli pomisliti, da je to što se u Kraljevu desilo normalno!?

A gdje smo onda mi?

Trebali bismo pod hitno razapeti šator pred Ministrom Športa, zatražiti njegovu ostavku, kao i ponavljanje teniskog meča. Koji bi se odigrao pod normalnim uvjetima. Inače je rizik da napravimo dvostruku servis grešku.

A nacionalna bi televizija umjesto takvih “susreta” trebala prikazivati reprizu inauguracije.

Ili recimo organizirati utakmicu Glavaša i Šešelja u igri parova. Nećemo sada zbog  j..nog tenisa početi normalizaciju. A izbori su tek pred nama.

Tagovi:
tačno.net
Autor 9.3.2015. u 17:22

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija