Viši sud u Subotici pravosnažno oslobodio ekološkog aktivistu Đuru Vavroša

tačno.net
Autor 20.10.2017. u 20:51

Viši sud u Subotici pravosnažno oslobodio ekološkog aktivistu Đuru Vavroša

Danas je Viši sud u Subotici doneo pravosnažnu oslobađajuću presudu za Đuru Vavroša, ekološkog aktivistu.

Podsećamo, ovim se konačno završio višegodišnji sudski spor, u kome je kompanija KRIVAJA d.o.o. tužila Đuru Vavroša, predsednika ekološkog udruženja “Hrast” iz Krivaje, za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti.

– Građani Krivaje su posadili vetrozaštitni pojas i za to je dobijena i dozvola opštine Bačka Topola. Prvo smo zasadili 1.200 sadnica, ali su iz kompanije Krivaja d.o.o. to izorali. Ponovo smo zasadili još 700 sadnica duž celog naselja, ali su oni opet sve izorali. To sam izjavio u emisiji “Zelena patrola” i na osnovu toga je kompanija Krivaja d.o.o. podnela tužbu u kojoj su tražili da me osude na godinu dana zatvora. Konačno se završilo višegodišnje mučno razdoblje u mom životu. Nastaviću da se borim za zdravu životnu sredinu! – kaže Đura Vavroš.

Ova presuda je veoma značajna (kao i oslobađajuća presuda Draganu Pečurici, ekološkom aktivisti iz Bačke Topole) za sve ekološke aktiviste u Srbiji!

Đura se iskreno zahvaljuje svima koji su ga ovih godina podržavali tokom sudskog procesa: Zelenoj patroli, stanovnicima MZ Krivaja, ekološkim organizacijama iz cele Srbije, medijima, javnosti i Sretenu Đorđeviću,advokatu koji ga je zastupao u ovom sudskom procesu.

tačno.net
Autor 20.10.2017. u 20:51