Vučić i Dačić u Moskvi?

tačno.net
Autor 20.3.2014. u 13:20

Vučić i Dačić u Moskvi?

Lider Naprednjaka Aleskandar Vučić nalazi se u Moskvi, tu informaciju je saopštio  u Banjaluci predsednik RS MIlorad Dodik, najavljujući svoj susret sa budućim premijerom u subotu Beogradu nakon Vučićeve posete Rusiji.

Piše: Branka Mihajlović

Napominjemo da prethodno zvanično iz Vlade Srbije nije najavljena ova poseta.

Istovremeno ima nagoveštaja, ali ne i zvaničnih potvrda, da je u Rusiji i premijer odlazeće Vlade Ivica Dačić.

U Vladi Srbije takođe nema zvaničnih informacija o tome gde se nalazi premijer, ali nam je ministar bez portfelja i potpredsednik SPS-a Branko Ružić potvrdio da je Dačić van zemlje, ali da ne zna gde je.

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić tim povodom za RSE kaže:

„Mogli bismo u ovom trenutku da nadjemo nekoliko razloga, sa jedne strane intenziviranje ukrajinske krize i moguć pritisak ruske strane na Beograd da se izjasni, ili barem da ne prihvati sankcije Brisela protiv Moskve. Ali, mislim da je bliže pameti da je to u vezi sa formiranjem nove vlade. Moguća koalicija sa Socijalistima ne izgleda mnogo verovatna, ali je potreba za spasavanjem Socijalista verovatno velika u Moskvi zbog procene da bi na udaru mogli da se nađu neki od važnijih zastupnika ruskih interesa u Beogradu. Onda bi to imalo svoju logiku. Ali je paradoksalno da bi se tu na sličnim pozicijama u spasavanju lika i dela Ivice Dačića našla i Rusija i Zapad, za koga se takođe govori da želi da sačuva Dačića, pre svega zbog njegove kosovske misije. Dakle, možemo sada da govorimo samo o pretpostavkama, ali ako je tačno da se u ovom trenutku i Vučić i Dačić nalaze u Moskvi, onda je to izraz važnosti nove koalicije,  jer je Moskvi očigledno stalo da neke svoje ljude sačuva i da sačuva kanale ostvarivanja svojih interesa.“

 RSE

tačno.net
Autor 20.3.2014. u 13:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija