Vučić: Posjeta Sarajevu veoma važna iz više razloga

tačno.net
Autor/ica 10.4.2014. u 11:25

Vučić: Posjeta Sarajevu veoma važna iz više razloga

Budući premijer Srbije među razlozima zbog kojih bi volio posjetiti Sarajevo naveo regionalnu stabilnost, odnose Srbije i BiH, odnose izgradnje iskrenog prijateljstva i partnertva te unapređenje ekonomske saradnje

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa koalicijom koju predvodi lider Nove demokraske stranke Boris Tadić, na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnju izjavu da će prvi grad koji će posjetiti ukoliko postane premijer Srbije biti Sarajevo, kazao je kako je ta posjeta važna zbog regionalne stabilnosti i niza drugih pitanja, prenosi Anadolu Agency.

„Rekao sam da milsim da ću ići u Sarajevo, nisam bio u Sarajevu godinu i po dana i mislim da je ta posjeta veoma važna zbog regionalne stabilnost, odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosa iskrenog prijateljstva i partnerstva koje moramo da gradimo. Mi, pri tome, naravno, poštujemo Dejtonski sporazum, volimo Republiku Srpsku, ali i veoma poštujemo i uvek ćemo poštovati integritet BiH i naroda BiH. Za nas je važno da se narodi u BiH dogovaraju, ali je za nas važno i da građani u BiH dobro žive, kao i da imamo odličnu ekonomsku saradnju i da tu ekonomsku saradnju, ako je moguće, unapređujemo”, kazao je Vučuć.

On je kazao kako vjeruje da dvije vlade, Srbije i BiH, u toku ove godine mogu da organizuju i zajedničku sjednicu.

U jučerašnjem obraćanju novinarima, nakon početka izgradnje poslovnog kompleksa njemačke firme “Dr. Oetker”, Vučić je rekao da će se odazvati pozivu da posjeti Sarajevo, koji je uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“Prva poseta nove vlade, ako ja budem na njenom čelu, bit će poseta Sarajevu”, rekao je jučer Vućić.

AA

tačno.net
Autor/ica 10.4.2014. u 11:25