WORKSHOP STAŠE ZUROVCA

tačno.net
Autor 11.1.2016. u 10:53

WORKSHOP STAŠE ZUROVCA

Koreograf, reditelj, dramaturg i scenograf. autor niza originalnih cjelovečernjih baleta i dramskih predstava STAŠA ZUROVAC (Hrvatska) održaće radionicu i predavanja od 8. do 12. februara ove godine u Institutu za umetničku igru Beograd.
Radionice i predavanja će se održati kroz tri faze:

1. deo; u trajanju od dva dana ima za cilj stvaranje koreografskog materijala nastalog iz slobodne zone plesne improvizacije prateći i osveštavajući razliku između materijala nastalog sa i bez muzičke podrške.

2 deo; u trajanju od dva dana baviće se dramskim momentom ili konfliktom zadate koreografske forme ili sekvence i slobodne, kontakt, improvizacije, u određenom vremenskom okviru na zadati muzički predložak..

3 deo; upotreba duhovitosti, groteske, humora i izazivanje smeha kako kod izvođača, tako i kod gledalaca, odnosno interpretacijom i oživljavanjem takvih karaktera na temelju zadatog mini-dramskog predloška.

Zadnji dan radionice zamišljen je kao svojevrsna prezentacija stvorenog materijala i potencijala samih polaznika u smislu primjenjivosti na mogući budući autorski projekt.

Staša Zurovac diplomirao je na Školi za klasični balet u Zagrebu, usavršavao u Sankt Petersburgu na Akademiji Vaghanova.Prvak baleta Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu. Koreograf, reditelj, dramaturg i scenograf.

Autor velikog broja originalnih cjelovečernjih baleta i dramskih predstava. Dobitnik mnogih nagrada. Bivši direktor Baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke (Hrvatska).

Kao igrač gostovao je u plesnoj kompaniji Compania Portoguesa de Bailado Contemporaneo. Ostvario veliki broj koreografija u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Beogradu, Novom Sadu, Llubljani, Mariboru i Lisabonu.

Svojim prvim celovečernjim baletom Cirkus primitif balet (2013), najavio novo plesno doba i duh hrvatskog baleta, a kasnijim projektima potvrdio je status koreografa koji u svojim delima interpretira duh postranzicijskog i postmodernog vremena.

Njegov kultni balet Ko to tamo peva na muziku Vokija Kostića, igra se preko deset godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 011 41 40 421 i 063 714 42 01.
Institut za umetničku igru, Bulevar vojvode Mišića 43, Beograd.
Cena workshopa je 2500 dinare.

tačno.net
Autor 11.1.2016. u 10:53

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija