Završena Parada ponosa – Beograd bez većih incidenata

tačno.net
Autor 28.9.2014. u 13:58

Završena Parada ponosa – Beograd bez većih incidenata

Povorka u okviru Parade ponosa prošetala je oko 13h glavnim beogradskim ulicama. Jake policijske snage su zatvorile širi centar grada, a incidenata nema.

Kako javljaju reporteri B92, na ulicama je uglavnom potpuno mirno, građani su se od jutros okupljali u Nemanjinoj, a zatim polako krenuli ka Skupštini grada.

Prema prvim procenama u povorci je više stotina ljudi, među kojima ima mnogo ličnosti iz javnog i političkog života, a atmosfera je izuzetno vesela. Trasu i širi centar grada obezbeđuje žandarmerija.

Povorka je krenula u 12.45h, a na plato ispred gradske skupštine je stigla pola sata kasnije.

Izveštači B92 su tokom prepodneva zabeležili nekoliko incidenata – dve intervencije policije u blizini Slavije gde je uhapšeno pet mladića, kao i zastoj na autoputu kod Arene jer su u jednoj traci ka gradu postavljene i zapaljene gume.

Manji incidenti su zabeleženi i na Banjici, kao i okupljanje grupe ispred Hrama Svetog Save, koju je legitimisala policija.

Za B92 je nezvanično potvrđeno i da su pripadnici Žandarmerije iz jednog kordona pretukli brata premijera Srbije Andreja Vučića i njegovo obezbeđenje.

Posle štenje, sa bine kod platoa ispred Gradske skupštine će se okupljenima obratiti strani zvaničnici i LGBT aktivisti iz regiona i Srbije.

Tokom šetnje nije bilo incidenata, a reporteri javljaju da je povorka zastala u 13 časova, kada su se oglasila crkvena zvona i da su se tada čuli zvižduci.

b92.net

tačno.net
Autor 28.9.2014. u 13:58