Loši zajmovi nagrizaju indijsko gospodarstvo

Autor 2.4.2012. u 08:44

Loši zajmovi nagrizaju indijsko gospodarstvo

Kada se govori o europskom “problemu državnog duga”, misli se na nešto što je vrlo jednostavno opisati – države su posudile više novca negoli su sposobne vratiti. U Indiji je situacija ponešto složenija. Ovdje, gdje se vlada bori s državnim dugom i rastućim manjkom u proračunu, država bi mogla odigrati ulogu dužnika koji kasni s plaćanjem, zajmodavca koji je zapao u nevolje ili oklijevajućeg regulatora – ili bi mogla odigrati sve tri uloge u samo jednom nizu transakcija koje bi slijedile jedna za drugom.

Indijska vlada kasni s otplatama građevinskim tvrtkama; radnici u New delhijuPrimjerice, privatnoj građevinskoj tvrtki Hindustan Construction prijeti bankrot, pa trenutno pokušava pregovarati o izmjeni uvjeta ugovora, prema kojemu duguje 1,3 milijardi dolara duga, od čega dio državnoj banci. Navedena tvrtka navodi kako je uzrok dijela nevolja u koje je zapala spora isplata državnih sredstava za projekte izgradnje cesta i autocesta, kao i odgoda davanja konačnog odobrenja za projekte. Prema najnovijem istraživanju sto bankara od strane Indijske banke rezervi, loši zajmovi predstavljaju “najznačajniji rizik financijskom sustavu”. Tijekom godišnjeg predstavljanja proračuna parlamentu 16. ožujka indijski ministar financija Pranab Mikherjee je rekao da će država morati povisiti poreze i usporiti rast potrošnje u nastojanju da smanji rastući manjak u proračunu. Objasnio je da će Indija smanjiti proračunski manjak na 5,1 posto bruto domaćeg proizvoda u fiskalnoj godini koja započinje u travnju, što je pad u odnosu na procjenu od 5,9 posto za tekuću godinu, tako što će se znatnije osloniti na povećanje poreza na promet i uvoznih tarifa na automobile, zlato i neke druge stvari. Među tvrtkama koje s poteškoćama isplaćuju plaće zaposlenicima su i dva najveća indijska zračna prijevoznika. Jedan je Air India, koji je prije bio u državnom vlasništvu. Drugi je privatna tvrtka Kingfisher Airlines, kojoj je naštetilo nestručno rukovodstvo, ali i vladina zabrana leta profitabilnim međunarodnim smjerovima, sve s ciljem zaštite tvrtke Air India. Analitičari upozoravaju kako elektroopskrbnim tvrtkama u državnom vlasništvu prijeti financijska katastrofa. Nagomilale su gubitke od 14 milijardi dolara zbog niskih zakonom propisanih stopa naplate, koje ne pokrivaju čak ni cijenu proizvodnje električne energije.

Prema navodima Citigroupa, indijski državni dug iznosi gotovo 69 posto njezinog BDP-a. Radi se o tek neznatnom smanjenju u odnosu na prethodnu godinu, kada je iznosio 71 posto. No fiskalni deficit je u porastu. Rizik je u najvećoj mjeri pao na leđa banaka u državnom vlasništvu, koje čine oko 75 posto indijskog bankarskog sustava. Na kraju prosinca, 3 posto zajmova 15 najvećih državnih banaka nije donosilo povrat, u odnosu na 1,8 posto kod šest novijih banaka u privatnom vlasništvu, vidi se iz podataka tvrtke Avendus Securities iz Mumbaija. Prema procjenama tvrtke za određivanje kreditnog rejtinga CARE Ratings, na kraju 2011. godine 17 državnih i privatnih banaka zajedno je imalo 25,7 milijardi dolara u lošim zajmovima, a ta brojka vrlo vjerojatno će se povećati.Analitičari smatraju da se problem nalazi u industrijskim granama kao što su avijacija, infrastruktura, nekretnine i telekomunikacije, odnosno privrednim segmentima u kojima je vlada značajno prisutna u svojstvu igrača ili zajmodavca, a koje pate uslijed nedosljednih ili zakašnjelih vladinih mjera. “Glavnina zajmova koji ne ostvaruju povrat u tom je položaju ne zbog visokih kamatnih stopa, već zbog određenih političkih pitanja i mjera”, kaže Samiran Chakraborty, voditelj istraživanja pri banci Standard Chartered u Mumbaiju. “Ako se ta pitanja ne riješe”, dodaje, “situacija s lošim zajmovima prilično će dugo ostati zabrinjavajuća”. 

Vikas Bajaj; Heather Timmons pridonjela izvještaju iz New Delhija, a Neha Thirani iz Mumbaija

The New York Times

Autor 2.4.2012. u 08:44

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija