Pobuna poljoprivrednika: Krivična prijava protiv Lijanovića

Predrag Blagovčanin
Autor 21.1.2013. u 14:29

Pobuna poljoprivrednika: Krivična prijava protiv Lijanovića

Predstavnik Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza u Federaciji BiH Mehmed Nikšić najavio  je da će danas Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnijeti krivičnu prijavu protiv resornog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića-Lijanovića.

Razlog za podnošenje krivične prijave protiv resornog ministra Ivankovića-Lijanovića je nezakonito trošenje sredstava za poljoprivredne poticaje i zloupotrebu položaja.

U saopštenju za javnost Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u Federaciji BiH istiće se da je Program poticaja za 2013. godinu koji gura ministar Lijanović  u biti  Program za izvlačenje i pljačku novca iz budžeta ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva .

Također predstavnici ovog udruženja ograđuju se od Programa poticaja za poljoprivredu za 2013. godinu kojega su dogovorili resorni ministar Jerko Ivanković Lijanović, predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović te navode kako Pejić i Muslimović nisu istinski predstavnici poljoprivrednih proizvođača.

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza zatražila je od Vlade i premijera FBiH  sastanak s federalnim premijerom Nerminom Nikšićem, na kojem će mu iznijeti zahtjev za smjenu Ivankovića-Lijanovića.

Predrag Blagovčanin
Autor 21.1.2013. u 14:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija