S&P bi platio milijardu dolara za nagodbu s američkim vlastima

tačno.net
Autor/ica 16.7.2014. u 09:17

S&P bi platio milijardu dolara za nagodbu s američkim vlastima

Foto: Reuters

Navodeći kao izvor ljude upoznate sa cijelim slučajem, taj poslovni list piše da je američko ministarstvo pravosuđa podnijelo tužbu protiv S&P-a vrijednu pet milijardi dolara u veljači 2013. godine. U njoj stoji da je agencija napuhavala rejtinge hipotekarnih zajmova kako bi ‘podebljala’ svoje naknade od osiguravatelja

Agencija za kreditne rejtinge Standard&Poor’s odlučila je riješiti tužbu koju je protiv nje podiglo američko ministarstvo pravosuđa, za što je spremna platiti otprilike milijardu dolara, izvijestio je Wall Street Journal (WSJ).

Navodeći kao izvor ljude upoznate sa cijelim slučajem, taj poslovni list piše da je američko ministarstvo pravosuđa podnijelo tužbu protiv S&P-a vrijednu pet milijardi dolara u veljači 2013. godine. U njoj stoji da je agencija napuhavala rejtinge hipotekarnih zajmova kako bi ‘podebljala’ svoje naknade od osiguravatelja.

Iako je spremna platiti milijardu dolara u sklopu nagodbe, ta kreditna agencija ne želi priznati krivo postupanje, piše WSJ.

S&P je ranije tu tužbu nazvao neosnovanom te ustvrdio da ministarstvo pravosuđa griješi kada tvrdi da su rejtinzi bili ‘motivirani komercijalnim razmatranjima’.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 16.7.2014. u 09:17